grčka
Grčka; Foto: DC Premiumstock / Alamy / Alamy / Profimedia

Od danas u 8.00 grčke granice su zvanično otvorene za građane Srbije, međutim - nema "švrćkanja".

Građani Srbije od danas mogu da uđu u Grčku, ali samo preko Bugarske, preko graničnih prelaza na Promahonasu i Nimfeji.

 

„Uslovi su potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, da nije stariji od 72 sata… Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke“, rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić nedavno za “Večernje novosti“.

Pročitajte još:

Međutim, tu je još jedna „caka“ – za sada građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj. Dakle, nema preletanja s ostrva na ostrvo, niti roud trip tura.

Važno je znati da će za turiste u Grčkoj važiti iste epidemiološke mere koje važe za lokalce, a  Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), očekuje da će one postepeno biti popuštane tako da 14. maja letnja sezona krene kako je najavljeno.

„I tad su se već ograđivali da sve zavisi od epidemiološke situacije, ali od 14. maja bi trebalo da stoji dogovor. Očekujem da ćemo najkasnije krajem maja moći u Grčku i preko Severne Makedonije“, kaže Seničić.

***

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (9)