Kako su prošli Srbi koji su otišli u Grčku u junu

Putovanja 20. jun. 202108:2233 komentara
Podeli:
grčka leto 2021
Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Još otkad se Grčka otvorila 15. maja, srpski turisti polako, ali sigurno pakuju kofere i kreću na omiljenu destinaciju. A kad stignu tamo, šta ih sačeka, sada, u predsezoni? Sunce, graja, uživancija, provod? Ili nešto sasvim drugo...

Ushićenje pred put, pakovanje kupaćeg i peškira i miris mora koje je sve bliže osećalo se među mnogima koji su odlučili da pođu ka Grčkoj u predsezoni, krajem maja ili početkom juna. Taj elan malo je kvarilo to što treba da se prikupe svi papiri za ulazak u Grčku zbog pandemije. Ne sme se zaboraviti ni na sad već čuveni PLF obrazac, pa PCR test ili dokaz o vakcinaciji ili potvrdu o preležanom kovidu, odnosno na svu neophodnu dokumentaciju koja pokazuje da možete bezbedno da putujete.

Ali sve se to lako odradi kad znamo da nas čeka koktel na plaži.

Izgleda ipak da su se neki turisti koji su požurili u Grčku – razočarali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katarina Petrović (@kaculence)

Na društvenim mrežama već nedeljama malo-malo, pa iskoče fotografije ili snimci kišne Paralije, oblačnog Nei Porija, Polihrona gde je more lepo, ali – puno meduza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katarina Petrović (@kaculence)

Takođe, i stranci su pisali o pustoj Grčkoj u junu.

I zaista, nije nimalo prijatno voziti tolike sate i platiti smeštaj iz kog jedva da možete da izađete od silnih talasa, vetra i kiše.

Onda se roje brojne kritike, pa mudraci s interneta tvrde da se ništa drugo i ne može očekivati u predsezoni i da cene tada nisu niže tek onako.

Neki se na to uvrede i prepirka ode unedogled.

Pročitajte još:

Letovanje u predsezoni nije od ove godine, ali more nam je sada draže nego ikad, pa je mnogima lepše da kroz prozor posmatraju uzburkano more i slušaju huk talasa nego da sede u, recimo, Beogradu. I da je ona pustoš zapravo prednost jer imaju plažu samo za sebe.

A sve one kritike onda lepo okrenu na šalu.

Umesto o tome kako su putovali i kako su se smestili, po društvenim mrežama pišu izveštaje sa „fronta“ na, recimo, Halkidikiju.

grčka leto 2021
Foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

Prepričavaju kako jake snage meduza u saradnji sa specijalnim jedinicama vetra i talasa vrše iznenadne napade na omiljena letovališta Srba. Oni ipak herojski istrajavaju, a u tome im dosta pomažu poruke podrške iz Srbije i bodrenje da, dokle god se čuje srpski jezik na plažama, Halkidiki neće pasti pod naletom ovih zlotvora koji kvare odmor.

I na kraju svima lepo.

Na sve to, poslednji izveštaji kažu da se meduze povlače, sunce se pomalja, a i još turista polako pristiže.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar