Grčka konačno sredila problem koji je mučio srpske turiste

Putovanja 23. jul. 202111:22 > 13:47
Podeli:
granica Grčke i Makedonije
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Do sada su mnogi putnici sa nervozom iščekivali pristizanje PLF obrasca u nedoumici da li će na vreme imati svu potrebnu dokumentaciju za ulazak u Grčku, pošto se dešavalo da se to desi kad su već u putu. Dobra vest je da sistem sad malo bolje funkcioniše.

Nakon što je rešila problem s čitanjem QR kodova, Grčka je olakšala još jednu muku srpskih turista.

Naime, PLF dokument je potrebno pokazati na granici, a nakon što se registrujete na stranici i pravilno popunite PLF obrazac, na mejl vam stiže potvrda i obaveštenje da će vam dokument s QR kodom biti poslat u ponoć, baš na dan koji ste uneli kao datum ulaska u Grčku. Za one koji idu autobusom, to znači da su već u putu, a nad glavom im stoji pitanje: Šta ako mi ne stigne PLF formular? Posebno kad su nam se turističke agencije požalile da se baš zbog tog PLF formulara najčešće dešavalo da ljude ne puste u Grčku, iako tvrde da se nikad nije desilo da ne stigne na vreme.

Zato su mnogi s oduševljenjem podelili vest da potreban dokument sada stiže u mnogo kraćem roku, ponekad istog dana kad se popuni (treba ga popuniti najkasnije 24 sata pre ulaska u Grčku, ali to možete uraditi i ranije ako znate tačan datum).

„Naša koleginica koja živi u Grčkoj nas je sve obradovala najnovijom vesti da dokumenti sa QR kodovima stižu mnogo brže nego inače i da će to ostati prakse za dalje”, potvrdili su nam iz jedne travel agencije.

To je i te kako važno za putnike koji idu sopstvenim prevozom, jer kako kažu iz agencije, jedno od rešenja za putnike koji idu autobusom za Grčku, je i da agencija popuni jedan PLF obrazac koji važi za sve putnike, te nemaju nikakve brige oko toga.

Dokument sa QR kodom nema potrebe štampati, sasvim je dovoljno pokazati ga na telefonu kada pristignete na granicu.

Takođe je starosna granica za decu podignuta, te deci do 12 godina nije potreban bilo kakav medicinski dokument.

Bonus video: Kako se rashladiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar