Grčka
Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Imamo obećanje grčkih vlasti da će granica ostati otvorena cele godine, kaže za N1 Luka Ilić iz agencije Astra Travel iz Beograda. Od 15. maja, kako kaže, trebalo bi da u Grčku može da se uđe i sa negativnim antigenskim testom na koronavirus.

Ilić podseća da je 19. aprila grčka granica otvorena za goste iz Srbije i poručuje onima koji žele da letuju u toj zemlji, da već sada mogu da počnu da planiraju svoje putovanje.

Negativna iznenađenja se ne očekuju i Grčka mora da odradi ovu sezonu, jer više nemaju novca i stoga pritiskaju vlast da granice ostanu otvorene kako ne bi došli u situaciju da u januaru moraju da vraćaju novac koji je ranije uplaćen za putovanja, objašnjava on.

„Nama su date garancije da se granica ove godine neće zatvarati“, ističe Ilić i dodaje da će, prema najavama iz Atine, od 15. maja biti omogućen i ulazak u Grčku sa negativnim antigenskim testom koji je jeftiniji i dostupniji od PCR testa.

Grčka 2021
Grčka 2021; Foto: Greg Balfour Evans / Alamy / Profimedia

Trenutno se u grčku može ući samo sa negativnim PCR testom koji nije stariji od 72 sata ili sa potvrdom o revakcinaciji protiv koronavirusa.

Pročitajte još:

Ilić podseća i da se od 3. maja u Grčkoj otvaraju restorani, kafići i klubovi do određenog vremena. Kaže i da je trenutno postoji ograničenje kretanja unutar jedne opštine, ali i da bi ta zabrana trebalo da bude ukinuta od 15. maja.

Kaže i da se u Grčkoj svi zaposleni u turizmu vakcinišu protiv koronavirusa, kao i da se očekuje da do juna bude vakcinisan i veći deo stanovništva te zemlje.

Ukoliko se pak desi da se neko zarazi koronavirusom tokom boravka u Grčkoj, ta zemlja pokriva troškove lečenja bez obzira da li putnik poseduje polisu osiguranja ili ne.

Ilić ističe i da su cene aranžmana ostale iste, i da nemaju nameru da poskupljenjima „pokrivaju“ prošlu sezonu koja je propala zbog kovida.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram