„Građani Srbije će ovog leta moći u Tursku bez PCR testa“

Putovanja 09. mar. 202107:21 > 07:22
Podeli:
tandžu bilgič
Foto: Youtube printscreen / Beogradska hronika Jutarnji program

Odlazeći ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič izjavio je da je siguran da će građani Srbije ove godine moći da putuju u Tursku bez PCR testa.

„Naš cilj je da ove godine ugostimo što više turista. Više od 10 odsto turske populacije je vakcinisano. To znači da će vakcinacija biti završena do leta. Siguran sam da će građani Srbije ove godine moći da putuju bez pi-si-ar testa u Tursku“, rekao je Bilgič za RTS.

Na pitanje na koji način Ankara posmatra dijalog Beograda i Prištine, on je rekao da Turska podržava dijalog i kakav god dogovor bude, to će podržati.

Pročitajte još:

„Međutim, jako je teško uskladiti svaki deo spoljne politike, naravno postoje neki problemi, ali to ne bi trebalo da bude izgovor da ne razvijamo naše odnose. Mi se izuzetno trudimo u svim drugim oblastima da razvijamo naše odnose sa Srbijom“, rekao je odlazeći ambasador Turske.

Na konstataciju da u Srbiji posluje više od 1.000 turskih kompanija i da su turske kompanije očito zadovoljne poslovanjem ovde, ambasador je kazao da u ovom trenutku postoje fabrike tekstila, zatim pogoni komponenti za automobilsku industriju.

„Ima još investitora koji razmatraju da dođu. Siguran sam da će se investicije stabilno razvijati i u budućnosti sve dok budemo imali odlične politicke odnose“, rekao je Bilgič.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u oproštajnu posetu ambasadora Turske Tanžua Bilgiča.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar