Tunis
Tunis; Foto: - / Huber images / Profimedia

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić očekuje da će rat u Ukrajini uticati na niže cene smeštaja na pojedinim destinacijama, ali i na to da budu skuplje avio-karte.

Među najpopularnijim destinacijama srpskih turista su kao i poslednjih deset godina Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, a ove godine se pojavljuju i Italija i Španija, u koje nismo mogli da putujemo protekle godine.

„Za očekivati je da će najveći broj ljudi putovati u Grčku i Crnu Goru“, rekao je Seničić, a objasnio je i kako bi rat u Ukrajini mogao da spusti cene na nekim od letnjih destinacija.

„Kriza u Ukrajini će uticati da možda neke od ovih destinacije neće imati očekivan broj turista, pa možemo da očekujemo niže cene smeštaja.“

Pročitajte još:

Jedno od turističkih odredišta koje bi moglo da privuče turiste nižim cenama jeste i Egipat.

„Egipat ove godine ima najveći porast cene u poređenju sa protekle dve godine, oko 30 odsto u proseku“, rekao je Seničić i objasnio da je Egipat očekivao veliki broj turista iz Rusije i Ukrajine ove godine, a da pošto se to očigledno neće dogoditi, možemo da očekujemo niže cene.

„Očekujem da će cene u Egiptu, od maja ili početka juna cene idu naniže“, objasnio je i dodao da bi niže cene mogle da se dogode i u Tunisu.

dakle, Egipat i Tunis su destinacije koje bi mogle da se ispostave kao povoljnije nego ranijih godina. Bar što se smeštaja tiče, jer, s druge strane, rat u Ukrajini dovešće do veće cene prevoza.

„Očekujemo da poskupe karte za avio-prevoz i takse za gorivo kad govorimo o čarter letovima“, dodao je.

***
Bonus video: Velika Sfinga

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)