Gužva na graničnom prelazu Horgoš Foto:TANJUG/ Aleksandra Orlic

Kakvo je stanje na granicama?

Prema informacijama dobijenim od Uprave granične policije (UGP), od svih graničnih prelaza najopterećeniji je Horgoš sa Mađarskom, pa su zadržavanja na ulazu višesatna, popunjen je i međuprostor, a kolona vozila na izlazu iz Srbije dugačka je par kilometara.

Pročitajte još:

Na ulazu u Severnu Makedoniju na Preševu čeka se oko 150 minuta dok su na ulazu u Srbiju zadržavanja od 15 do 30 minuta.

Od 60 do 90 minuta ceka se na prelazu Kelebija, na izlazu iz naše zemlje, saopštio je AMS S.

Dodaju da su na prelazu Batrovci sa Hrvatskom trenutna zadržavanja mnogo kraća u odnosu ne prethodni dan i kreću se oko 60 minuta u oba smera, a toliko se čeka i na prelazu Šid-Tovarnik.

Kažu i da se očekuju zadržavanja od 30 do 60 minuta i na prelazima sa Crnom Gorom, kao i na onim najfrekventnijim sa Bosnom i Hercegovinom.

Pojačan saobraćaj je i na izlazu iz Bugarske, dok su na našim terminalima na prelazu Gradina, zadržavanja oko pola sata, ali tu treba i uračunati vreme koje se provodi na terminalima kod susednih vlasti, navodi se u saopštenju

Iz AMŠ savetuju vozače da koriste alternativne granične prelaze koji se otvaraju od 7.00 časova, a na kojima i danas može biti dužih zadržavanja.

Foto: amss.org.rs

Povremeni pljuskovi koji mogu biti praćeni vetrom i danas mogu otežavati vožnju na putevima u zapadnim, centralnim i jugoistočnim krajevima, upozorio je Auto-moto savez Srbije (AMŠ) i apelovao na vozače da ukoliko naiđu na jači pljusak stanu na prvom parkingu ili nekom drugom bezbednom mestu i sačekaju dok se uslovi za putovanje ne poboljšaju.

Iz AMŠ navode na osnovu dobijenih informacija od JP „Putevi Srbije“ da su u toku radovi na obilaznici oko Beograda, kao i na deonicama auto-puteva između Paraćina, Pojata, Ražnja i Aleksinca i navode da su na tim mestima zbog pojačanog saobraćaja moguće duže kolone.

Podsećaju i da još uvek traju radovi na zameni zaštitne ograde u srednjem delu autoputa, na jednoj deonici između petlje „Horgoš“ i petlje Subotica „Sever“ i na drugoj od Bačke Topole ka Feketiću, zbog čega se povremeno zatvara preticajna traka u smeru ka Novom Sadu, kao i radovi i na obeležavanju horizontalne signalizacije između Novog Sada i petlje Sirig na auto-putu u smeru ka Beogradu, pa se saobraćaj odvija preticajnom trakom.

***

BONUS VIDEO: Hoće li pešaci ovog vozača dozvati pameti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)