Da li ćemo s dve kineske vakcine i Fajzerom moći u Evropu

Putovanja 20. avg. 202115:30 > 15:33
Podeli:
Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Posle informacije da ćemo sami moći da biramo koju vakcinu ćemo primiti u trećoj dozi, mnogi su se zapitali - ako sam primio dve doze Sinofarma, a treću uzmem Fajzer, hoću li moći da putujem u zemlje koje ne prihvataju kinesku vakcinu?

Aleksandara Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije pitali smo baš to. Da li s trećom dozom Fajzera posle dve kineske možemo da uđemo u zemlje koje ne prihvataju kinesku vakcinu.

“Na to pitanje još uvek nemamo odgovor. Evropa, a i Amerika još uvek čekaju preporuku Svetske zdravstvene organizacije o trećoj dozi”, objašnjava Seničić.

U Srbiji je počelo vakcinisanje trećom dozom, međutim direktor Jute kaže za Nova.rs: “Ja još uvek nisam video sertifikat u koji se upisuje potvrda o trećoj dozi”.

Za preciznije informacije, biće potrebno sačekati predlog Svetske zdravstvene organizacije i Evropske agencije za lekove, mada i dalje važi pravilo da svaka država odlučuje pojedinačno o pravilima ulaska.  Ipak, dosta je zemalja koje traže bar dve doze Fajzer Bajontek vakcine za ulazak.

***
Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar