Sneg na Jahorini Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Cene toplih napitaka u omiljenim ski centrima su ovih dana aktuelna tema na društvenim mrežama, pa je red da proverimo i kakva je situacija na najpopularnijoj planini iz komšiluka.

Počelo je od računa s Kopaonika koji je razbesneo ljude, a ispostavilo se da ni na Zlatiboru nije mnogo povoljnije. Na kraju, račun s Tare pobedio je i Kopaonik i Zlatibor. A šta je s Jahorinom, najpopularnijom planinom u okruženju među srpskim skijašima?

Po cenovniku koji smo slikali u jednom restoranu na Jahorini početkom sezone, čaj košta 3 i 4 marke što je 180, odnosno 240 dinara. Espreso je 2.50, dakle oko 150 dinara, a za domaću kafu, kafu s mlekom i kapućino je cena ista 3.50 – 210 dinara.

Foto:Marija Dejanović/Nova.rs

Ipak, izgleda da može da se prođe i jeftinije.

Pročitajte još:

B92 objavljuje cenovnik sa same ski staze, gde se, kad se marke prevedu u dinare, ispostavlje da čaj i kafu možete da popijete za 150 dinara, negaziranu vodu za 120 dinara, limunada košta 240 dinara, negazirani sokovi 210, a gazirani 240 dinara.

Poređenja radi, na Kopaoniku se može desiti da čaj platite i 350 dinara, dok je espreso 250 dinara, a i ostatak cenovnika s Kopa je za one s prilično dubokim džepom.

Po računu sa Zlatibora, domaća kafa je 210, espreso 230, a espreso s mlekom 250. čaj je 280 dinara, a gazirani sokovi 320. Pogledajte kakve cene hrane i pića u zlatiborskim lokalima smo zatekli na startu aktuelne ski sezone.

***

Bonus video: Turisti iz Evrope i regiona opsedaju skijališta na Jahorini i Bjelašnici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram