Danas delimično oblačno i vetrovito. Temperatura do sedam stepeni.

U Srbiji ujutru po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično magla, a tokom dana umereno do potpuno oblačno, pre podne ponegde sa sunčanim intervalima. U Negotinskoj Krajini oblačno, tmurno i hladno sa rosuljom. Vetar slab i umeren, na planinama istočne Srbije, u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 3, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni. Tokom noći oblačno, sa kišom u istočnoj Srbiji, Banatu, kao i ponegde na jugu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu umereno do potpuno oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima. Vetar umeren, povremeno i jak istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -1 do 2, najviša dnevna oko 7 stepeni, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

„U utorak jutro hladno uz čestu pojavu slabog mraza. Tokom dana postepeno naoblačenje ali bi se trebalo zadržati suvo. Vetar istočni i severoistočni, a u košavskom području jugoistočni i istočni u postepenom pojačanju. Dnevni maksimum od +4 do +11 stepeni Celzijusa“, najavljuje i popularni meteorolog amater Marko Čubrilo na svojoj Facebook stranici, a otkriva i šta nas čeka narednih dana.

„Od srede do nedelje pod uticajm slabog ciklona nad jugom Italije i prostranog anticiklona sa jezgrom nad zapadom Rusije iznad nas će preovlađivati oblačno i umereno hladno vreme uz povremene, uglavnom slabe, padavine. Nešto obilnije padavine se očekuju na jugu, zapadu i krajnjem istoku regiona. Duž Jadrana od srede do subote umerena i jaka bura, a u košavskom području umeren do jak istočni i jugoistočni vetar. Jutarnji minimumi od -2 do +4 stepena Celzijusa. Dnevni maksimumi uglavnom do +3 do +8 stepeni Celzijusa. Na krajnjem istoku Srbije hladnije oko 0 stepeni Celzijusa i tamo je pojava snega moguća i ispod 200mnv. Oko 04. 12. sledi stabilizacija uz jačanje uticaja anticiklona te će do oko 07.12. preovlađivati suvo i malo toplije uz moguću pojavu magle“, navodi Čubrilo.

Napominje da „posle tog datuma i dalje postoje brojne varijante razvoja sinoptike, jer će sve zavisiti od toga kako se postavi anticiklonalni blok“.

„Trenutno ansable članovi favorizuju rešenje koje bi zapadu Evrope donelo jače zahlđenje, a nama relativno toplo i kišovito vreme, ali i dalje postoji značajan broj proračuna koji taj anticiklon postavljaju istočnije, a hladan vazduh šalju ka nama. Za koji dan ćemo imati i konačnu veroziju razvoja sinoptika posle 07.12. ali u ovom momentu je toplija varijanta verovatnija. Narednih dana dosta oblaka ali bez obilnijih padavina vetrovito i umereno hladno. Na istoku Srbije i relativno hladno“, najavljuje uz napomenu da su „svi izneti podaci i procene rezultat njegove obrade i tumačenja numeričkih modela, a za zvanične informacije pratite države prognostičke zavode.“

Pročitajte još:

***

Bonus video: Prvi sneg pao u Pomoravlju

Komentari

Svi komentari (0)