Nemanja Blažić Tricky upisao se u Ginisovu knjigu rekorda, jer je za minut postigao 36 "slip n slajda". Sada ima ideju za novi poduhvat.

Nemanja Blažić Tricky važi za najboljeg fristajl basketaša Balkana, nadimak je i zaradio trikovima koje izvodi s košarkaškom loptom, a odnedavno nosi i titulu Ginisovog rekordera.

Triki je na nagovor svojih pratilaca u Beogradu, 26. juna ove godine za jedan minut postigao 36 slip n slajda, odnosno discipline koja podrazumeva prevrtanje košarkaške lopte ispod nogu, i nadmašio prethodni zabeležen rekord.

Pre nekoliko dana se pohvalio svojim fanovima: „Ušao sam u istoriju“ i pred njima otpakovao sertifikat, a mi smo ga pitali šta mu je on doneo.

Pročitajte još:

„Meni samo motivaciju da cepam dalje. Ovo je jedan vid uspeha koji mi bogati CV, nije fora u tome da li ćeš ti da zaradiš od toga, da kažem da od postizanja Ginisovog rekerda nema para i nikad nije ni bilo. Uđeš u Ginisovu knjigu zato što misliš da zaslužuješ, a meni je drago što sam se tu našao baš sa mojom disciplinom i promenama koje ja svakodnevno radim“, objašnjava Triki koji je već sebi postavio i novi izazov.

Nemanja Blažić Tricky Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Ja hoću sad Ginisu da postavim disciplinu. Ta disciplina je teška, ali baš zato. Moram još da se raspitam, postavljanje discipline je još teži proces nego obaranje rekorda. Znam da vole da komplikuju, ali to s razlogom jer godišnje valjda 65.000 ljudi im pošalje video za neki rekord“, objašnjava Triki, a otkriva nam kako akcija izgleda: „Sedim; iz sedećeg položaja prebacim nogu iza glave, zavrtim loptu na hemijsku i uhvatim je nožnim prstima. Dakle, nožnim prstima držim olovku na kojoj se lopta vrti, a noga mi stoji iza glave. I tako koliko mi lopta da. Obično uspevam nekih 15-20 sekundi. teže je prebaciti nogu iznad glave“, kaže uz smeh.

Pa, pogledajte.

***

Bonus video: Svetski dan Ginisovih rekorda

 

Komentari

Svi komentari (0)