Studenti igraju kolo uz „Neće gara da primi vakcinu“ (VIDEO)

Lifestyle 30. mar. 202112:1234 komentara
Podeli:
Foto: Youtube printscreen / Kratki klipovi

Vakcine su naša jedina šansa za izlazak iz pandemije, koja je odnela previše života. Ipak, u Srbiji su brzo postale predmet šala. Znamo da je odziv studenata za vakcinaciju jako nizak, što potvrđuje i snimak na kojem grupa mladih igra kolo uz "antivakserski" narodni hit.

Mnogima u Srbiji nije do igre i veselja, ali studenti ipak pronalaze mesta za zabavu. Tako su u jednom podzemnom prolazu poveli kolo uz pesmu Goci benda „Neće gara da primi vakcinu“.

To samo po sebi ne čudi, jer ne možemo očekivati da mladi odjednom izgube želju za provodom. Ali kada se stvari stave u kontekst situacije iz Kragujevca, grada u kojem gotovo nijedan student nije došao na vakcinaciju, snimak postaje zabrinjavajuć.

Pesma uz koju su se studenti veselili jeste šaljiva, ali odražava i nimalo smešan stav dela građana koji ne žele da se vakcinišu.

Pročitajte još:

Antivakserski stavovi u našoj zemlji su veoma jaki i široko zastupljeni, a pesme u kojima se prkosno ističe da neko neće primiti vakcinu sigurno ne pomažu.

Policija je nedavno upala u Studentski grad, gde se veći broj studenata okupio na otvorenom. Razbijaju se i korona žurke širom Srbije, dok smo nedavno imali priliku da gledamo i kolo ispred spomenika Stefanu Nemanji.

Podsetimo, sve vakcine koje su dostupne u Srbiji su bezbedne i ispitane, a naučni podaci ukazuju da su efikasna zaštita od razvoja težeg oblika kovida 19.

Vakcinacija je čin solidarnosti, a vredi pročitati i analizu srpskog naučnika dr Miloša Babića, koji ukazuje da je veći rizik da vas ubije aspirin nego vakcina.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar