vakcina korona
Foto: EPA-EFE/PIROSCHKA VAN DE WOUW

U Studentsku polikliniku u Kragujevcu, u kojoj je omogućena vakcinacija bez zakazivanja, do sada nije došao nijedan student kako bi primio cepivo proizvodjača AstraZeneka.

Kako je agenciji Beta rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, studenti su o vakcinaciji koja je juče počela, informisani u studentskim domovima i na Univerzitetu, preko studentskih predstavnika.U Domu zdravlja pretpostavljaju da je u problem u izboru vakcine AstraZeneka, koja je trenutno jedina dostupna za prvu dozu imunizacije u Kragujevcu.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović rekla je da je tu vakcinu do sada primilo 2.000 gradjana Kragujevca i dodala da nije bilo neželjenih efekata.

Danas je u tom gradu nastavljena revakcinacija cepivom Sinofarm, Sputnjik V i Fajzer a u Domu zdravlja navode da će prvom dozom Fajzerove vakcine sutra biti vakcinisano 240 gradjana.

U Domu zdravlja očekuju nove isporuke vakcina za oko 200 meštana okolnih sela, zaposlene nekoliko velikih kompanija u Kragujevcu i gradjane koji su se prijavili preko romskih udruženja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)