Foto: Stephen Parker / Alamy / Alamy / Profimedia

Neki ljudi nemaju sposobnost da zamisle ono o čemu pričaju. Baš zato su izjave jednog stručnjaka za džins izazvale velike kontroverze.

Izjava generalnog direktora brenda Levi’s, Čipa Bergha, zasigurno će izazvati podeljene reakcije. Naime, prema njegovom mišljenju, farmerke se ne bi smele prati – nikad. Ako vam ova pomisao izaziva neprijatan osećaj, Bergh ipak ima rešenje uz koje će farmerke i dalje biti čiste, piše Večernji.

Naime, sve mrlje na džinsu treba čisti četkicom za zube i potpuno izbegavati pranje u mažini za veš. Mnogi automatski bace farmerke na pranje nakon nekoliko nošenja, a zapravo, ovaj kvalitetan materijal ne zahteva (gotovo) nikakvo pranje.

Bergh nije jedini stručnjak s takvim mišljenjem pa na web stranici Hiut Denim piše kako je farmerke najbolje „pustiti“ šest meseci pre prvog pranja, odnosno, što ih duže možete ostaviti neopranim, to će farmerke izgledati bolje.

Naime, džins će se prirodno „oštetiti“ zbog sedenja, držanja mobilnog i ruku u džepovima i time će dobiti „kul“ izgled. Ako ih operete nakon dugo vremena, izgledaće još bolje jer će na tim delovima biti isprane, zbog čega će izgledati otkačeno, a upravo se u tome krije čarolija dobrih farmerki, tvrde.

Sledeći put, umesto da ih ubacite u veš mašinu, poslušajte jedan od saveta stručnjaka: stavite ih preko noći u zamrzivač kako biste se rešili bakterija ili ih ostavite na vazduhu nekoliko sati.

***
Bonus video: Dijeta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare