Rase pasa za izbegavanje ako živiš u stanu

Podeli:
psi stan
Foto: Kathy Cacicedo / ImageSource / Profimedia

Mali sladak, na prvi pogled umiljat, pa ga uzmeš i poneseš kući. A onda karambol. Nažalost, nisu sve rase pasa najsrećniji izbor za one koji žive u stanu. Zato treba voditi računa kad birate svog novog najboljeg prijatelja.

Sa bernandincima, rotvajlerima, haskijima stvari su prilično jasne. Jednostavno, ogromni su, treba im širina, sloboda i život u stanu sa njima može da bude mučenje i za njih i za vlasnika. Međutim, tu su i druge rase pasa koje bi trebalo da izbegavate ukoliko ćete ih „osuditi“ na život u malom prostoru.

Čivava

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Huggo? (@lifewithhuggo)

Čivave mogu da prevare jer pomislite da će s njima biti lako – male su. Međutim, prilično su teške za treniranje jer su vrlo tvrdoglave. Uz to, umeju i da budu pomalo agresivne prema deci zbog ljubomore.

Maltezer

Mali su i umiljati, ali nisu prava rasa za vašu porodicu ako imate decu, a posebno ako ste u manjem stanu. Ponekad deca mogu da budu pregruba s njima, što maltezere baš pogađa.

Majmunski pinč

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zanimljivosti_o_psima

Prilično su nestašni i razigrani, ali i vrlo tvrdoglavi, pa nisu najbolji izbor za ljude u stanu, savetuju na sajtu Sizzlfy.com.

Francuski buldog

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bady (@pardon_my_frenchies_)

Razigrani su, ali i zahtevni, pa ako im ne date dovoljno treninga, postaće agresivni. Treba im strog vlasnik.

Ši-cu

Vrlo je popularan, ali je jako plašljiv, pa ako vas ima više u kući, ovaj pas nije idealan za vas.

Pekinezer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gospodin Edi (@gospodin_edi)

Neće vam tolerisati da ga tretirate kao igračku i ne uživa u maženju, a i ne voli mnogo decu. Treba mu jaka disciplina i trening da bi bio pravi umiljat kućni ljubimac.

Pročitajte još:

Dalmatinac

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bekka Mey (@meyamelie)

Ovi predivni psi mogu da budu prilično temperamentni i potrebno je da im posvetite baš dosta vremena. U suprotnom su plahoviti, pa nisu za stan.

Bigl

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ? Animals ❤️ (@_beagle_ejmi_)

Mnoge porodice ih rado udomljavaju, ali oni su prilično samouvereni, što znači da se ne boje i većih pasa. Takođe, ako nisu dobro trenirani, najčešće grickaju i žvaću doslovno sve čega se dočepaju, što i nije idealno za stan.

Patuljasti pinč

Iako su ovi psi sitni, njihov temperament je neverovatan. Veoma su posesivni prema svojim igračkama i hrani, pa će srčano braniti sve što je njihovo. I uvek gledaju da budu dominantni, te ako imate decu, verovatno će biti vrlo ljubomorni.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar