Foto: ACORN 1 / Alamy / Alamy / Profimedia

Američka uprava za hranu i lekove (USDA) bavi se nadzorom mlečnih proizvoda, a objasnili su i koliko dugo možete držati mleko i druge mlečne proizvode u frižideru.

Jogurt se treba čuvati u frižideru na temperaturi od 4,4°C i tako može potrajati do sedam dana. Ako ga zamrznete, može trajati do dva meseca, piše N1.

Meki sirevi kao što su sveži sir, rikota ili Bri mogu se čuvati u frižideru nedelju dana, ali ne preporučuje se zamrzavanje takvih proizvoda.

S druge strane, tvrdi sirevi poput čedara, švajcarskog sira i parmezana mogu se čuvati u frižideru šest meseci dok su neotvoreni.

Jednom kada ih otvorite, u frižideru ih možete držati između tri i četiri meseca. Ako ih zamrznete, trajaće oko šest meseci.

Mleko se može čuvati u frižideru sedam dana, a u zamrzivaču između jedne do tri nedelje, navodi se na stranicama USDA.

***

Bonus video: Šta je to intuitivna ishrana? – gosti Ana Gifing i Tanja Mraović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/nova.rs.lifestyle/„>Facebook

https://twitter.com/novarsonline„>Twitter

https://www.instagram.com/nova.rs_lifestyle/„>Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar