Pet najmanjih rasa pasa

Lifestyle 21. apr. 202114:06
Podeli:
najmanje rase pasa
Foto: Olga Khoroshunova / Panthermedia / Profimedia

Psi niskog rasta idealan su izbor za porodice koje žive u stanu. Osim što će se odlično uklopiti u prostor, možete ih nositi svuda sa sobom. Odlično se slažu s decom i uglavnom su mirne naravi, ali, baš kao i svi psi, zahtevaju puno brige i ljubavi.

Pročitajte još:

Ovih pet pasmina smatra se najmanjima i najprikladnijima za život u manjim domaćinstvima, piše N1 Zagreb.

Pomeranac

Pomeranci su jako umiljati, ali povremeno mogu da pravie buku. Dobro se slažu s decom, ali najviše kada su deca uz njih još od doba kad su bili štenci. Veoma su odani i zaštitnički nastrojeni. Teže četiri kilograma i imaju meku, bujnu dlaku.

Čivava

Čivave se smatraju najmanjim psima na svetu, i često su ljubimci bogataša. Poput pomeranaca, ovi psi su odani i zaštitnički nastrojeni, ali imaju specifičan karakter – puno laju. Teže između 0,5 i 2,5 kilograma.

Mops

Ovaj pas, pomalo smešnog izgleda, neizmerno je harizmatičan i simpatičan, i izrazito prijateljski raspoložen. Iako ima mišićavo telo, niskog je rasta, a upravo to ga čini jedinstvenim. Zbog spljoštene njuške teže diše pa tokom noći hrče, što može da smeta onima koji imaju problema sa spavanjem.

Pudlica

Pudlice dolaze u više različitih boja, a njihovi vlasnici ih zbog dlake često vole da uređuju. Jako su poslušni psi i verni svom vlasniku.

Jorkširski terijer

Ova pasmina lako se uklapa u svako domaćinstvo. Odlični su čuvari i pouzdani su i brižni. Teže do 3,2 kilograma i zahtevaju mnogo šetnje i aktivnosti.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar