Momak s kojim su Srbi ovog leta proputovali Grčku

Lifestyle 09. sep. 202020:45
Podeli:
grčka
Plaža - ilustracija; Foto: Konstantinos Tsakalidis / Alamy / Alamy / Profimedia

Svi oni koji ove godine čeznu za grčkim morem, malu utehu nalaze u objavama Vladana Jovića, kojeg slobodno možemo proglasiti trenutno najpopularnijim srpskim turistom u Grčkoj.

Vladan se, kako je u jednom momentu otkrio, godinama u ovo vreme kupao u igalskom blatu. To sad nije bilo moguće, ali igrom slučaja uspeo je da se nađe u Grčkoj, gotovo na startu letnje sezone.

Od tada putuje, otkriva i razotkriva najlepše plaže, ali i pećine, vidikovce i druge turističke atrakcije primorja, a svoje utiske deli na Fejsbuk grupi Grčka info. I to čini tako neposredno, iskreno i sa stilom, da ga je većina članova te grupe doživela kao bliskog prijatelja kroz čije avanture i sami ponovo doživljavaju ovu prelepu zemlju. Prate ga u stopu, uživaju u njegovim prilozima, komentarišu i maštaju o Grčkoj, kad već ne mogu i sami da uživaju u njoj.

Foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

„Objavi video, onaj prethodni gledam kada sam na poslu ili kada sam nervozna i sve bude lakše“, poručuju mu.

„Ulepšali ste nam ovo jadno zarobljeno leto“.

„Šta bismo bez tebe mi, koji ove godine nismo nažalost, videli Grčku. Hvala ti, ublažio si nam tugu i nostalgiju. Samo izbacuj!“.

Pročitajte još:

I Vladan izbacuje.

Gotovo svakodnevno daje ljudima „dnevnu dozu Grčke“ – kroz fotografije, snimke, opise i komentare, ponekad surovo iskrene i vrlo subjektivne. Svaki njegov post gomila lajkove u stotinama, ali i pokreće uzbudljivu raspravu među ljubiteljima grčkog primorja.

Neki se slažu s njegovim konstatacijama, drugi mu poručuju da nema pojma, treći se prisećaju kako je njima bilo na tom mestu, četvrti hvale Vladin stil pisanja i avanturistički duh, peti mu preporučuju šta da obiđe kad je već tu… A Vlada nije gluv na preporuke i vrlo je nadahnut u svom upoznavanju Grčke.

Dnevna doza grčke

Posted by Vladan Jovic on Понедељак, 22. јун 2020.

Otkriva koja mesta su „kidalica“; koje su plaže samo fotogenične, a koje su dobre za kupanje i uživanje; gde je hladno more, gde je gužva, gde će se vratiti, a gde „ne bi ni tetku poslao, barem dok ne prođu talasi“.

Mandraki šuma. Na putu ka plaži. Miris bora nisam mogao da uslikam.

Posted by Vladan Jovic on Недеља, 05. јул 2020.

„Sve u svemu da li sam se pokajao što sam došao? Naravno da ne, nisam ni gađao isključivo najlepše lokacije. Želim da upoznam Grčku, a upoznati nekoga ili nešto znači upoznati i njegove ne tako lepe strane“, napisao je Vlada, koji bi ovog vikenda trebalo da se vrati u Beograd.

Njegovi fanovi spremaju mu svečani doček, mada je bilo i pokušaja pokretanja akcije da se skupe neke pare da Vlada ostane u Grčkoj još malo. Kad već mi ne možemo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar