(VIDEO) Najlepša plaža Grčke bez Srba izgleda – neočekivano

Putovanja 24. avg. 202012:1731 komentara
Podeli:
plaže u grčkoj
Foto: Printscreen/YouTube/Best beaches and cities

Nestvarno plavo more, nepregledne plaže, bajkovita mestašca na brojnim ostrvima i dalje su nedostupna za Srbe jer u Grčku i dalje ne možemo. Ipak, skorašnji snimak sa jedne od najlepših plaža ove zemlje bez Srba izgleda sasvim neočekivano.

Vest da Grčka od 15. juna otvara granice za državljane Srbije bila je lepa i za nas i za njih – mi smo mogli na more, a oni su mogli da počnu sa oživljavanjem turističke sezone nakon udara koronavirusa.

Srbi su već tradicionalno dobrodošli u Grčku i po pravilu godinama unazad naši državljani najradije letuju u ovoj zemlji.

Ipak, to od 5. jula nije moguće. Grčka je tada svoje granice zatvorila za Srbiju, po svemu sudeći, jer se pokazalo da je na nasumičnim testiranjima pri ulasku u Grčku mnogo naših građana bilo zaraženo koronavirusom.

I ako već ne možemo dole, kako li je onda na grčkim plažama bez naših turista? Ispostavilo se da je malo ko to očekivao. Recimo, jedna od najlepših plaža na Kritu, plaža Elafonisi, prepuna je turista. Nepregledan pesak, talasi, žurke po ceo dan, zalazak sunca na horizontu, vetar u kosi – u svemu tome sada uživaju neki drugi, ali ne i mi.

Pročitajte još:

Zanimljivo je da su na ovoj ogromnoj plaži, od toliko prostora, ležaljke nekako čudnovato raspoređene.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se da su one prilično načičkane jedna do druge i da od obavezne distance koju preporučuju svi mogući stručnjaci nema ništa.

I čini se da Grci ipak mogu bez nas. Gosti su im tu, svi uživaju, a mi za sada možemo samo da čekamo da li će Grčka, kako se očekuje, ponovo otvoriti svoje granice za nas od septembra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar