Mladić u pet minuta zapamtio broj od 630 cifara

Lifestyle 14. sep. 202116:20
Podeli:
kugle sa brojevima
Kugle za loto, Foto: Gabriel Petrescu / Alamy / Alamy / Profimedia

Andrea Muzi, 21-godišnji Italijan, pobednik je Svetskog takmičenja u pamćenju (World Memory Championship) koje se ove godine održalo u Nemačkoj.

Andrea je uspeo zapamtiti 630-cifreni broj u roku od pet minuta, rekao je organizator takmičenja Stefen Buetov, dodavši da će, potvrdi li se i službeno to značiti da je oborio svetski rekord, prenosi N1.hr.

Muzi je bio prvi u svih deset disciplina u sklopu takmičenja MemoryXL, na kom je osvojio rekordnih 8594 bodova, što ga je svrstalo u sam vrh među 1700 takmičara, rekao je Buetov.

Takmičenje je ove godine održano u istočnonemačkom gradu Torgelovu.

PROČITAJTE JOŠ:

Svetsko prvenstvo u pamćenju vrlo je organizovano takmičenje koje se kontinuirano održava od 1991. godine, s izuzetkom 1992.

Takmičari pokušavaju da zapamte što više informacija u određenom vremenskom periodu u deset različitih disciplina, među kojima je pamćenje brojeva u roku od jednog sata, pamćenje brojeva u roku od pet minuta, istorijski datumi u pet minuta, pamćenje nizova reči, pamćenje binarnih jednačina u roku od trideset minuta ili pamćenje redosleda pomešanog špila karata.

***

Bonus video: Levoruki ljudi


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar