Meteorolog: Spremite se za najtopliji dan

Lifestyle 30. jul. 202110:48 > 11:32
Podeli:
vrućina; fontana; leto
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Posle tropskih vrućina, početkom sledeće nedelje očekuje nas priliv svežijeg vazduha, kaže meteorolog Slobodan Sovilj za Nova.rs.

Toplotni talas ovog intenziteta trajaće do kraja sedmice, te će najviša temperatura u celoj Srbiji iznostii od 35 do 40 stepeni.

Na severu očekujemo narandžasti meteoalarm, te su temperature za 3-4 stepena niže, dok na jugu nas očekuje crveni meteoalarm sa maksimalnom temperaturom od 38 stepeni Celzijusa.

Za nedelju se očekuje da će biti najtopliji dan i temperatura će iznositi čak do 42 stepena, uz pojačan južni i jugozapadni vetar u planinskim predelima.

PROČITAJTE JOŠ:

Početkom sledeće nedelje očekuje nas priliv svežijeg vazduha sa Zapadnog Balkana i Panonske nizije, te se pad temperature očekuje na severu i zapadu Srbije. Biće mestimično oblačno sa pljuskovima krajnje lokalnog karaktera. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće od 28 do 32 stepena.

Istovremeno, na istoku i jugu zemlje ostaje toplo, sa temperaturom od 33 do 37 stepeni.

Za sredu sledeće nedelje očekuje se da će biti veoma topla zbog naglog priliva toplog vazduha iz Sredozemlja. Tako će maksimalna dnevna temperatura iznostii oko 38-39 stepeni.

Kasnije te sedmice očekuje nas značajna razlika između severa i juga. Na sever stiže svežiji vazduh iz Srednje Evrope, te će maksimalna temperatura biti oko 30 stepeni, dok na jugu ostaje vrlo topla temperatura od 35 do 40 stepeni Celzijusa.

Bonus video: Klima u autobusima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar