Mesta u kući koja bi trebalo da čistite svakog dana

Lifestyle 15. nov. 202014:11
Podeli:
čišćenje kuće
Čišćenje kuće; Foto: Mitar gavric / Panthermedia / Profimedia

Neke stvari i površine u kući zahtevaju češće čišćenje. Ništa se strašno neće desiti ako neki dan preskočite da ih prebrišete i dezinfikujete, ali ne treba zaboraviti koliko su važni za redovno održavanje higijene doma.

Pročitajte još:

Radne površine u kuhinji

Na radnim površinama u kuhinji čistimo hranu i seckamo namirnice za pripremu obroka, spuštamo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mesta mogu biti vrlo prljava. Upravo zato trebalo bi ih čistiti i dezinfikovati svakog dana. Pripazite samo da koristite nov sunđer ili maramicu na različitim površinama kako bi izbegli širenje bakterija s jednog mesta na drugo.

Tuš kabina

Najlakši način da smanjite kamenac i mogućnost nastanka buđi u kupatilu je da ga čistite svaki dan. Ovo se posebno odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti.

Pročitajte još:

Lavabo

Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na površini lavaboa. Verujte, tamo su iako ih ne možete videti golim okom. Da bi sprečili nakupljanje prljavštine, bilo bi dobro oprati lavabo svaki dan, a tako ćete eliminisati potrebu i da intenzivno ribate kamenac s ove sanitarije.

Kuhinjski pod

Ako ste kuvali, velika je verovatnoća da vam je ispao neki komadić hrane na pod oko šporeta. Brzinski pređite preko ovog područja odgovarajućim deterdžentom i tako smanjite mogućnost privlačenja insekata u svoj dom, piše Zadovoljna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar