Hit video: Danac predstavio 10 razlika između Srba i Hrvata

Lifestyle 09. dec. 202012:54 > 14:01
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/gus1thego

Danski avanturista i jutjuber Gustav Rosted (28) opisao je iz svog ugla deset najvećih razlika između Hrvata i Srba. Sigurni smo da će vas navesti na razmišljanje.

Gustav na svom Jutjub (YouTube) kanalu ima više od 40 hiljada pratilaca, a kaže da je u poslednjih sedam i po godina posetio čak 151 zemlju. Pritom je i u Srbiji i u Hrvatskoj bio po nekoliko puta. I primetio je neke razlike koje je poželeo da podeli sa svetom, a u videu koji je u startu privukao puno pažnje ogradio se da je to samo njegovo mišljenje koje je bazirao na opservacijama tokom poseta ovim zemljama.

1. Srbija je veća

Naveo je kako je Srbija veća i ima više stanovnika, što je činjenica koja se ne može osporiti.

2. Srbija je otvorenija

„Srbi su prijatelji sa svima“, ističe Gustav. Dodaje da su Hrvati malo privatniji, ali ističe da su i oni sjajni kad ih upoznate. S druge strane, naveo je da su Hrvati liberalniji i tolerantniji, dok su Srbi nešto konzervativniji.

3. Hrvatska ima bolju reprezentaciju u fudbalu

„Izvinite, Srbi, imate i vi dobar tim…“, napravio je uvertiru da bi izgovorio da je Hrvatska ipak malo bolja, što dokazuju i bronza sa SP-a u Francuskoj i srebro iz Rusije, a naveo je i nekoliko hrvatskih igrača.

Pročitajte još:

4. Hrvatska je u Europskoj uniji, Srbija nije

Srbija nije ni u NATO savezu, dok Hrvatska jeste.

5. Srbi više vole da se druže

Rosted navodi da mu se Hrvati čine rezervisaniji, ali da su i oni topli kad ih upoznate. „Jednostavno volim ljude iz obe ove slovenske zemlje“.

6. Hrvatska je bogatija

Hrvatska ima dvostruko veći BDP po stanovniku od Srbije.

7. Srbi su amerikanizovaniji

„Hrvati vole da se zezaju da je Beograd silikonska dolina jer žene tamo nisu prirodne“, kaže Danac, dodajući da su u Srbiji popularne velike grudio i usne. Kaže da i dalje ima puno lepih žena u Srbiji, a za Hrvatice kaže da su prirodnije i stidljivije, ali i prelepe.

8. Razlike u fizičkom izgledu

Rosted misli da može da razlikuje Hrvate i Srbe po izgledu, iako ni sam ne zna tačno zbog čega. „Neki kažu da su Srbi tamniji i viši, ali ja se ne slažem s time“, kaže uz konstataciju da su i Hrvati prilično visoki.

Pročitajte još:

9. Alkohol i klubovi

„Srbi imaju bolju rakiju, Hrvati bolje pivo“, kaže Rosted. Dodaje i da je hrana u Srbiji malo bolja, osim morske. Što se klubova tiče, primetio je da se u hrvatskim klubovima sluša srpska muzika, ali i da će retki Hrvati priznati da slušaju turbofolk.

10. Hrvatska je raznovrsnija

Navodi sjajna ostrva i obalu, razne dijalekte, ali i mentalitete i načine življenja. Zaključio je da zemlje imaju svoje razlike, ali mnogo sličnosti, te da obe obožava i želi ponovo da poseti.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar