Nepropisno parkiranje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ako ste vozač i živite u Beogradu (a čak i ako ne živite, ali povremeno svraćate), morali ste da dostignete određeni nivo "namazanosti" kako biste obezbedili sebi mesto za parking. Ipak, neki su postali pravi stručnjaci u tome.

Parking je u Beogradu večiti problem (uprkos tome što Vesić otima zelene površine čak i od vrtića da bi izgradio parking ) i vozači su neretko prinuđeni da se služe raznim trikovima kako bi našli i sačuvali svoje mesto.

Pročitajte još:

Još ima likova koji parkiraju gde im se „ćefne“, ali sve su češće i brutalnije osvete besnih stanara. Ivan Tokin je celu jednu kolumnu posvetio strategiji kako da uvek pronađete parking mesto, a kad ga nađete – želećete da ga sačuvate. e tu se traži kreativnost.

Kolekciji trikova za čuvanje parking mesta stranica Moj Beograd juče je dodala slučaj iz Trnske, ali za tu varijantu biće vam potreban jedan motor.

Ako nemate motor, možda je bolje da uzmete foru od stanara sa Zvezdare. Ok, oni pokušavaju da spreče bahato parkiranje, ali koliko čujemo, sušilice za veš rade i kod „rezervacije“ parking mesta.

Među popularnim barijerama u različitim beogradskim naseljimasu i stolice, stare gume, baloni s vodom…

S druge strane, neki rade sve što mogu da obezbede mesto onima kojima je potrebno, a apsolutni „pobednik“ je lik koji se setio da postavi „rampu“ u vidu stočića i fotelja i okači tablu za – naplaćivanje parkinga .

***

Bonus video: Anketa – parkiranje u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram