Daleko bilo: „Paklena“ greška RTS-a iz Ćuprije

Podeli:
RTS
Foto: RTS

Greške na televiziji, a i u štampi, nisu retkost, a često ispadnu baš urnebesne. Jutarnji program RTS-a tako je nasmejao brojne korisnike društvenih mreža, jer im se potkrala greška u podatku o temperaturi u Ćupriji.

Stranica koje se bavi „Pošastima novinarstva“, kako joj sam naziv kaže, objavila je fotografiju smešne greške koja je uočena na RTS-u. Izgleda da im se pri pisanju podataka o temperaturi u Ćupriji malo omaklo, pa su je promašili za jedno 100 stepeni Celzijusa.

Prema RTS-u, izgleda da je Ćuprija nedavno bila sam centar pakla, jer je u ovom srpskom gradu navodno izmereno čak 160 stepeni.

View this post on Instagram

Nije toliko vruće koliko je sparno.

A post shared by Pošasti srpskog novinarstva (@posasti.novinarstva) on

Naravno, urnebesna greška izazvala je salvu dobrih fora u komentarima ove objave.

Pročitajte još:

„Gori more tope se planine“, „Ko ne izgori na mostu, izgoreće na Ćupriji“, „Na ringli Ćuprija“, „Ćuprija, varoš na Veneri“ – neki su od najduhovitijih komentara.

Takođe, osim greške u temperaturi vazduha, izgleda da je suvišna nula dodata i u podatku za vazdušni pritisak – pa je tako 1.038 milibara pretvoreno 10.038 milibara, što je situacija u kojoj bi vam lobanja eksplodirala.

Inače, ovo svakako nije prva viralna greška sa RTS-a: dešavalo se da pomešaju Eviju i Krit, a bilo je i simpatičnih lapsusa.

Osim toga, svedoci smo da se Javnom servisu Srbije zameraju i neke ozbiljnije stvari – jedna od žena koje su radile na ovoj televiziji od njenih početaka nedavno je imala zamerke za njihov današnji program, a žestoko su kritikovani i zbog izveštavanja u toku protesta.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar