pečene paprike
Foto: / Alamy / Alamy / Profimedia

Vredi probati.

Na listi namirnica koje su gnjavaža za ljuštenje je i pečena paprika. Srećom, postoje trikovi uz koje ćete uštedeti i vremena i živaca.

Nakon pečenja paprike prekrijte aluminijskom folijom ili činijom kako bi para mogla da učini svoje u odvajanju ljuske.

Ostavite ih da se ohlade pokrivene i zatim se bacite na ljuštenje. Paprike možete ljuštiti i u posudi s vodom, a neki kuvari savetuju da vodu ne bacate nego procedite i koristite za supe i sosove s aromom dima, piše Pun kufer.

Još jedan od načina je da paprike nakon pečenja u rerni ili na roštilju stavite u papirnu kesicu dok su još vruće, zatvorite kesu i ostavite da se ohlade.

Pročitajte još:

Protrljajte potom kesu i zatim je povlačite preko paprike, kao da žustro pokušavate da je obrišete. Držeći papriku u kesi, lagano je povlačite sve dok ne skinete ljusku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar