Profesionalni kuvari preporučuju trik koji, kažu, garantuje najbolji ukus jela, baš kao da jedete u nekom visokokvalitetnom restoranu. U čemu je caka? Uklonite rešetku i pripremite hranu na samom dnu rerne.
„To je najbolji način za pečenje pice, hleba ili celog pileta, jer se na taj način dobija odličan ukus zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu s hranom“, kažu profesionalni kuvari, a prenosi Jutarnji list.
Oni savetuju da uklonite rešetke i stavite papir za pečenje, zatim zagrejete rernu na 250 stepeni.
Ipak, neke detalje treba imati na umu. Važno je, kažu, da budete sigurni da je dno pećnice dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane koju pripremate.
Osim toga, neke rerne imaju ventilacijske otvore na dnu koji mogu da uzrokuju probleme ako su blokirani ili zatvoreni. Pre nego što primenite ovaj trik, proverite s proizvođačem može li se to učiniti kako treba.