Brusketi sa belim lukom i topljenim sirom, Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Servirati ih same ili uz neki namaz. Ja ih volim sa domaćom pilećom paštetom ili sirimaslom, a ponajviše urnebes salatom.

Kada su u pitanju današnji brusketi, glavnu ulogu nesumnjivo ima beli luk. Osim što je izuzetno zdrav, beli luk je fantastičan dodatak mnogim jelima, koja obogaćuje i daje im, nezamenljiv ukus i aromu.

Toga se držim i ja. U većini najboljih kulinarskih igrica Majstora amatera prisutna je ova namirnica.

O autoru:

Elem, jelo pred Vama je idealan doručak, lagana večera, ali i savršena grickalica, sa ili bez nekog namaza. Dabome uz hladno pivo, dobro vino i čašicu razgovora. Ali miris belog luka. Šta ćemo sa očekivanim poljupcima sa partner(k)om? Problem ozbiljan, ali ne i nerazrešiv. U brusketima uživajte zajedno – sa njim, sa njom.

Foto: Shutterstock

Sastojci

200 gr putera ili margarina

1 kašika maslinovog ulja

4 čena belog luka (istisnutog kroz presu)

2 kašike sveže naseckanog peršuna

1 francuski hleb ili baget

150 gr kačkavalja (ili više, po ukusu)

Priprema

KORAK 1: Baget, hleb ili lepinju iseći na kriške srednje debljine. Ako hoćemo još hrskavije bruskete, hleb iseći na tanje kriške.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2 – namaz za bruskete: u rastopljen puteru dodati maslinovo ulje, peršun, beli luk i sve dobro izmešati.

KORAK 3: Kriške hleba premazati pripremljenim namazom, poređati u pleh obložen pek papirom i pokriti alu folijom.

KORAK 4: Rernu zagrejati na 200 stepeni C, ubaciti bruskete i peći 10 minuta. Izvaditi ih iz rerne, posuti ih kačkavaljem i peći ih u rerni, bez alu folije još nekoliko minuta.

Posluženje

Servirati ih same ili uz neki namaz. Ja volim da ih mažem sa domaćom pilećom paštetom i sirimaslom, a ponajviše urnebes salatom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar