Željko Lučić sa Biserkom Cvejić i Marijom Guljeginom u Metropolitenu Foto:Privatna arhiva

Otišla je zauvek žena bez koje ni mene ovakvog, kakvog me napravi ne bi bilo, kaže za Nova.rs svetski slavni bariton Željko Lučić, povodom vesti da je preminula njegova profesorka, operska diva Biserka Cvejić.

Biserka Cvejić bila je jedna je od najznačajnijih operskih pevačica svih vremena kod nas. Ostvarila je 77 mecosopranskih uloga u 1.800 predstava na scenama širom sveta. Cenjena je bila i kao pedagog, a jedan od njenih najuspešnijih studenata je Željko Lučić, jedan od najslavnijih operskih pevača današnjice.

– Možda smo ovo i očekivali zbog njenih godina, ali nikada zbog njenog duha. Ovo je tužna vest i osećam se neutešno – priča Lučić, koji je nedavno u intervju za naš portal rekao da kada iz Frankfurta, gde živi već 22 godine, doputuje u Srbiju uvek bude u svom rodnom Zrenjaninu, a u Beograd dolazi samo da bi posetio svoju profesorku Bisu.
Uvek je isticao da je školovanje kod profesorke Cvejić napravilo razliku u odnosu na njegove kolege u inostranstvu i da ga je ona vinula na najprestižnije operske scene širom sveta.

– Izgubio sam roditelja, drugu majku, koja se o meni brinula kao o najrođenijem detetu. Ostalo je prazno mesto u duši, ali će ga sećanje na nju stalno ispunjavati – kaže Lučić, i dodaje da će ovo reći svaki njen student, jer je takav odnos imala sa njima.

– Večni pokoj, draga moja Profesorko. Vidimo se tamo negde, da ponovo zapevamo – poručio je Željko Lučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare