Stefan Jevtovic Foto: Tim festivala

Stefan Jevtović, Akademija umetnosti Beograd, klasa profesora Bojana Žirovića i Ive Milošević, po oceni stručnog žirija, pobednik je u govorenju poezije osmog festivala „Dani Danila Lazovića“. Stefan je govorio pesmu „Lehet“, Duška Trifunovića. Kaže da sa Festivala, pored toga što je pobedio, nosi i sjajne utiske o provedenom vremenu u Priboju sa drugim takmičarima.

„Lično mi znači ova nagrada zato što je Danilo Lazović bio jedan od mojih omiljenih glumaca i drago mi je što sam se upisao u knjigu onih koji su pobedli na ovom Festivalu. Ljudi koje sam upoznao sa različitih akademija, predivno druženje, već smo postal prijatelji, sve je bilo prelepo“, rekao je Jevtović nakon takmičenja. Pobednik je osvoji nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade.

Pročitajte još...

Ovogodišnji stručni žiri radio je u sastavu: prof.dr Radovan Knežević, predsednik stručnog žirija, Svetlana Drinjaković, producent, filmski i televizijski reditelj, Mina Lazarević, glumica, Andrija Milošević, glumac i Angelina Lukić, glumica i organizator smotre „Pesniče naroda mog“. Profesor Radovan Knežević, predsednik žirija, obrazlažući odluku, rekao je, između ostalog, da je pobednik pridobio publiku.

“Osetili smo njegov nastup, reakciju publike, takmičar ima divan glas, odabrao je dobru pesmu, takmičarsku i ono što je najvažnije, uspeo je da stvori dobro raspoloženje u publici. U pitanju je kvalitetno recitovanje i kavalitetan čovek”, rekao je posle proglašenja pobednika professor Knežević.

Član žirija bio je i glumac Andrija Milošević ali i gost glumac Festivala. Pribojsku publiku zasmejao je do suza. Milošević je poručio mladima da moraju imati svoje mišljenje i svoj stav.

Andrija Milošević Foto: Tim festivala

„Nema ništa teže nego biti dobar čovek, koliko god te neka socijalna sredina ili neke stvari u životu u tome sprečavaju, moraš istrajati u tome, ma koliko neko drugi, ovakav ili onakav hteo drugačije. To treba deci našoj da pričamo, ne postoji veće junaštvo nego biti dobar čovek, mora se u tome istrajati. Kada me pitaju, šta bi ti Andrija voleo? Voleo bih kad umrem da kažu bio je dobar čovek a ne da kažu, umro je onaj što je vozio audia, kad umrem da ne umrem uzalud“, poručio je Milošević, pre svega mladima.

Direktor Festivala Milorad Miki Damjanović, istakao je da je najbolji pobedio, da je presrećan što je puna sala publike uživala, a da će se Festival truditi da pobedniku da vetar u leđa. Zahvalio se svim učesnicima koji su učestvovali i doprineli da Priboj četiri dana uživa u vrhunskoj umetnosti.

Program završne večeri Festivala počeo je koncertom gudačkog kvarteta „Kameleon“ ispred Doma kulture „Pivo Karamatijević“ . Veče je nastavljeno takmičenjem studenata sa svih jedanaest akademija dramskih umestnosti iz regiona, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.
Muzički gost Mina Lazarević, glumica, rekla je da je prvi put na festivalu „Dani Danila Lazovića“, ali i da je imala priliku da sarađuje sa Danilom.

„Kada imate malo godina i nikakvog iskustva, a dobijete priliku da igrate sa glumačkim aždajama kakav je bio Danilo Lazović. Veliki izazov i velika obaveza. On je spadao u garnituru glumaca koji su sa lakoćom radili i od takvih glumaca se učilo kako da poprimiš lakoću igranja i da se zabaviš dok radiš. Posle toliko godina mogu reći da sam imala privilegiju da sa njim igram i da učim od takvog majstora. Što se tiče mog dolaska ovde, pre svega sam zadivljena svim onim što vidim oko sebe, predivnom prirodom a onda i organizaciom ovog festivala. Za mene je bila čast, “, zaključila je Mina Lazarević.

Festival “Dani Danila Lazovića” u Priboju se održava od 2013.godine a posvećen je očuvanja sećanja na lik i delo barda domaćeg glumišta, čuvenog Pribojca, prerano preminulog glumca Danila Lazovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar