Iva Štrljić Priboj, otvoren festival Dani Danila Lazovićab
Iva Štrljić Foto: Zlatko Tasić

Festival "Dani Danila Lazovića" je otvoren sinoć izložbom „Senke uspomena“, autora Lazara Đembera, u Galeriji Zavičajnog muzeja u Priboju. Posle jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, ovogodišnji festival traje do 25. septembra.

Pribojska publika je uživala i u koncertu starogradske muzike Zorane Iđuški i Nenada Ljubenovića, a u programu su učestvovale i glumice Tijana Maksimović i Iva Štrljić. Prvo veče Festivala završeno je predstavom „Ručni rad“ u kojoj igraju Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić.

“Želela bih da pohvalim ovaj festival koji tako dugo traje i tako uporno traje. Mi se sećamo jednog od naših omiljenih kolega i to bi trebalo da bude na neki način  recept za još neke festivale, okupljanja i događaje koji će se održavati u čast sećanja na naše preminule kolege”, rekla je glumica Dara Džokić.

Priboj, otvoren festival Dani Danila Lazovića
Foto: Zlatko Tasić

Posle jednogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom, ovogodišnji festival „Dani Danila Lazovića“ traje do 25. septembra. Posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo barda domaćeg glumišta Danila Lazovića i recitovanju poezije. Svake godine studenti iz Srbije i regiona takmiče se u kazivanju poezije.
U četvorodnevnom programu publika uživa u pozorišnim predstavama, performansima, muzičkim programima i završnoj, takmičarskoj, večeri na kojoj će gost glumac festivala biti Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, dok je domaćin ovogodišnjeg festivala glumac Andrija Kuzmanović.

Drugi dan festivala je “Dan Kabare,” kada će u Zavičajnom muzeju Priboj biti izveden „Ljubavni vremeplov“ u kome igra Vesna Stanković uz  klavir Vladimira Preradovića Lorda. U nastavku večeri u Domu kulture “Pivo Karamatijević” u komadu “Kao da sam te sanjao” pred publikom će zaigrati Vladan Savić i Kristina Savić.

Bonus video: Otvaranje glavnog programa dvostrukog izdanja festivala BITEF

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar