Milorad Damjanović Foto:tim festivala

Festival „Dani Danila Lazovića“, osmi po redu, održaće se u Priboju od danas do 25. septembra. Festival je posvećen očuvanju sećanja na lik i delo glumca Danila Lazovića i govorenju poezije u čemu se svake godine takmiče studenti iz Srbije i regiona.

U četvorodnevnom programu publika će biti u prilici da uživa u pozorišnim predstavama, performansima, muzičkim programima i završnoj, takmičarskoj, večeri na kojoj će gost glumac festivala biti Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, dok će domaćin ovogodišnjeg festivala biti glumac Andrija Kuzmanović.

Direktor festivala Milorad Miki Damjanović pozvao je ljubitelje poezije, kao i sve povoštovaoce kulturnih događaja, da budu gosti Priboja u narednim danima. On je istakao da će se studenti sa svih jedanaest akademija dramskih umetnosti iz regiona (Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije) 25. septembra nadmetati u govorenju poezije.

Foto:tim festivala

Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade. Ovogodišnji stručni žiri čine: predsednik stručnog žirija prof.dr Radovan Knežević, producent, filmski i televizijski reditelj Svetlana Drinjaković, glumica Mina Lazarević, glumac Andrija Milošević i glumica i organizator smotre „Pesniče naroda mog“ Angelina Lukić.

Bonus video – Radivojević: Vakcinisani u teatar kao u Brodveju

Komentari

Svi komentari (0)