Sajam Knjiga Vulkan
Foto: Promo

Izdavačka kuća "Vulkan" najavila je da će od 18. do 24. oktobra organizovati sajam knjiga u svim svojim knjižarama širom Srbije.

U trenutku kada se još ne zna da li će biti Beogradskog sajma knjiga sredinom decembra i kada izdavači okupljeni oko Udruženja profesionalnih izdavača planiraju Festival knjige sredinom oktobra na otvorenom, izdavačka kuća „Vulkan“ najavljuje svoju akciju pod sloganom „Ko kaže da nema?“.

„Posetioci prvog Vulkanovog sajma knjiga imaće priliku da po fantastičnim cenama dođu do naslova koje su oduvek želeli! U godini u kojoj je neizvesnost sveprisutna, u kojoj nismo bili u prilici da živimo onako kako smo navikli, desile su se dobre knjige koje su nam pomogle da prevaziđemo izazove. Trenutke brige i straha pobeđivali smo sjajnim romanima, a vreme koje nisu mogli da shvate naši mališani prevazilazili su uz Vulkančić knjige. Izdanja za najmlađe pomažu svakom detetu da uz igru i zabavu stiče znanja o svetu koji ga okružuje, poboljšava kreativne, intelektualne i motoričke veštine, a dečji romani, bajke i priče, puni mašte, omogućavaju da detinjstvo bude radosnije. U okviru Vulkanovog sajma knjiga i izdanja koja nam dolaze iz Vuklančića biće po posebnim cenama, a spremili smo i sjajna iznenađenja!“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Sajam će se, kako je navedeno, odvijati i na sajtovima Vulkan izdavaštva i knjižara, gde će biti moguće kupiti knjige po sajamskim cenama, a „Vulkan izdavaštvo“ će omogućiti besplatnu dostavu knjiga na kućnu adresu.

U okviru nedelje posvećene knjizi, „Vulkan izdavaštvo“ će omogućiti čitaocima druženje sa domaćim autorima u „uslovima koji odgovaraju svim odredbama i preporukama propisanim u cilju suzbijanja pandemije virusa kovid“.

„Kao odgovorna kompanija kojoj je zdravlje svih nas na prvom mestu, uradićemo sve što je potrebno da se ispoštuju neophodne mere, ali isto tako nećemo dozvoliti da kultura i umetnost posustanu pred naletom pandemije. Svesni smo vremena u kom živimo i savremenog društva i načina života čiji smo integralni deo. Iz iskrene potrebe da čuvamo i negujemo domaću i svetsku književnost, prvi put ove godine na kulturnoj mapi Srbije i u dugoj i značajnoj tradiciji naše kuće, organizujemo događaj pod nazivom Vulkanov sajam knjiga“, ističe izdavač.

Beogradski sajam je ranije objavio da Sajam knjiga neće biti održan u planiranom terminu krajem oktobra, a zavisno od epidemiološke situacije razmotriće realizaciju te manifestacije u decembru.

Izdavači su skeptični što se tiče održavanja Sajma krajem godine te su odlučili da u terminu kada je obično Sajam knjiga pod halama, organizuju Festival knjige na otvorenom, što je nedavno podržao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar