Prvi put sam sada pogledao film i imao sam isti osećaj kao kada sam pročitao scenario. I mogu da kažem, ništa nismo slagali, ništa nismo izmislili, nego je onako kako je bilo napisano. Što se pasa tiče, sa njima je bio najlakši mogući deo raditi, i veliko zadovoljstvo, teže mi je bilo sa mojim drugarima – našalio se glumac Vojin Ćetković na konferenciji za medije povodom premijere filma „Nije loše biti čovek“ scenarstie i reditelja Dušana Kovačevića koja je zakazana za 7. decembar u 20.30 u Kombank Dvorani a u 19.30 u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade.

Njemu je poverena glavna uloga, profesora klavira Milana, koji pet godina nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima nestao njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli. On odlučuje da konačno sazna šta se dogodilo i razreši ovu misteriju. Ne nalazeći razumevanje i podršku kod porodice i prijatelja, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

„Veliki je izazov bio izgovoriti rečenice koje sam pisao ne znajući za Duškov scenario. On je pročitao neki moj intervju, nešto što sam pisao i što je bilo jako lično. Kada sam video njegov scenario, te rečenice su bile skoro iste kao te moje. Tako sam ovaj scenario i ovu priču shvatio vrlo lično“, istakao je Ćetković.

Nije lose biti covek
Vojin Ćetković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Ono čega se najviše plašio, kako kaže, jeste da njegovo tumačenje Milana ne bude prelično, da ne bude pregaženo, da izraz ne bude prejak.

„Tako da sam pokušavao uz Duškovu pomoć da sebe što više denfujem. Kada sam ga pitao koji je ovo žanr i rekao mu da meni liči na bajku u najlepšem smislu te reči, Duško je prokomentarisao, ‘može da bude al‘ ne mora da znači'“.

Kovačević je rekao da je Vojin imao komplikovanu ulogu, posebno zbog dijaloga sa psom.

„Psi su iz Filmskog centra iz Budimpešte, u filmu se pojavljuju tri, jedan je sniman samo s leđa. Bili su veseli i prijatni. Onaj koji me sve vreme prati u filmu, sa njim sam radio pre snimanja. Već na prvoj probi sam imao dobar kontkat sa njim, apsolutno me je slušao. Posle ovog filma sam poželeo da imam psa i sada ga stvarno imam. I pričam sa njim i vezan je za mene jako“, otkrio je Ćetković.

Što sam stariji, nastavio je glumac, sve više mislim da se dobri ljudi rađaju, i da jednostavno moraju da budu dobri jer su takvi.

Nije lose biti covek
Andrija Milošević i Vojin Ćetković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Takav je moj lik u ovom filmu, nije radio na sebi da bi bio dobar, nego je prosto takav. Milan je pun ljubavi i razumevanja i za životinje i ljude, svoje bližnje, ali ga je životna situacija dovele dotle da izvuče kaiš i posegne da se ubije. I ljubav jednog psa ga je spasila. Sama dobrota postoji u samom čoveku, ali eto okolnosti mogu da ga odvedu u drugom pravcu. Milan je čovek koji se nije dao i koji je ostao dobar“.

On je naglasio da je njihov posao da ukažu na neke probleme a ne da zaključuju.

„Mi smo tu postavimo pitanja, i to postoji u ovom filmu na najlepši mogući način. Nije tako jednsotavno, direktno prst u oko, nego onako kako umetnost treba da posmatra određeni problem“.

O radu sa glumačkom ekipom na filmu, Ćetković je istakao da je teško skupiti glumce njegove generacije.

Nije lose biti covek
Vojin Ćetković i Dušan Kovačević Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Svi su negde drugde, osim ovde. Kad god vidim nekoga ko je moj vršnjak, to mi izazove posebnu vrstu emocije. Drago mi je što cela ta, moja generacija, nosi ovakav film“.

Pored Vojina Ćetkovića u filmu „Nije loše biti čovek“ glume i Godan Kičić u ulozi kuma Ranka Belog, Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović i drugi.

Od 9. decembra, film ulazi u bioskope širom Srbije.

 

****

Bonus video: Konferencija za novinare povodom premijere filma Nije loše biti čovek

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar