George R. R. Martin Dzordz R R Martin
Džordž R R Martin Foto:Liam McBurney / PA Images / Profimedia

Proslavljeni književnik epske fantastike Džordž R. R. Martin u najnovijem intervjuu magazinu “The Vall Street Journal” iz Njujorka, izjavio je da ima više uticaja na seriju “Kuća zmaja” nego u kasnijim sezonama “Igre prestola”, obe nastale prema serijalu njegovih bestseler romana.

„Nisam imao doprinosa za seriju “Igre prestola”, osim izmišljanja sveta, priče i svih likova“, rekao je Martin uoči premijere “Kuće zmaja” – 21. avgusta.

Najnovija serija prema romanima iz pera popularnog pisca trenutno se prikazuje na kanalima HBO i HBO Max, u Velikoj Britaniji je krenula dan kasnije (22.08.) i planirano je emitovanje svih 10 epizoda.

Džordž R. R. Martin je otkrio da se oseća važnijim za ovaj spin-off serije “Igre prestola”, odnosno “Kuća zmaja”, nego što je to činio u odnosu HBO-ove originalne adaptacije njegovih knjiga.

Autor hit knjiga je istakao kako veruje da sada ima znatno više uticaja.

Martin se prisetio kako su uprkos insistiranju i njega i HBO-a, voditelji originalnih serijala, takovani šouraneri (autori i supervizori svih epizoda od scenarija do režije) Dejvid Beniof i Dan Vajs odlučili da završe “Igru prestola” posle osam sezona.

„Rekao sam da bi trebalo da bude najmanje 10 sezona, a možda 12 ili 13, ali me nisu poslušali“, rekao je Martin.

Suprotno tome, jedan od šouranera serije „Kuće zmaja“ – Rajan Kondal, takođe prisutan tokom intervjua, objasnio je da je Martin bio toliko važan i u centru procesa razvoja spin-off serije da on sam ne bi poslao nijedan nacrt epizode produkciji HBO, bez saglasnosti i odobrenja autora romana.

„Osećao sam da ako je Džordž srećan, onda je ogromna prva prepreka rešena“, rekao je metaforično Kondal.

Martin je otkrio da je uzbuđen zbog mogućnosti produkcije dodatnih spin-off serijala „Igre prestola“, gde će se ekranizovati i ostale knjige iz njegove kolekcije, što pripadaju tom svetu koji je publika zavolela u koricama romana i na malom ekranu.

Neki od tih projekata su trenutno u razvoju, a sve za kanal i produkciju HBO (Home Box Office).

„Koliko serija će na kraju stići do emitovanja, to još uvek ne znam, ali nadam se biti nešto slično kao sa superherojima u serijama “Marvel” ili “Ratovi zvezda”, smatra pisac.

Bonus video: Dejan Stojiljković: Šta da očekujemo od serije „Kuća zmaja“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar