Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN/NEIL HALL

Reditelj Majkl Vinterbotom, poznat po dokumentarcu "Put u Gvantanamo" i igranim filmovima "Devet pesama" i "24 Hour Party People", priprema TV seriju o borbi britanskog premijera Borisa Džonsona sa posledicama pandemije kovida-19, prenose svetski mediji.

Događaji iz ove godine pružiće Vinterbotomu dosta materijala, piše britanski „Gardijan“, podsećajući da je Džonson primljen 5. aprila u bolnicu, iako je pre toga izjavljivao da ima samo „blage simptome bolesti“. Kasnije je morao da bude smešten i na intenzivnu negu, ali se ubrzo oporavio. Malo nakon toga, 29. aprila, Džonsonu se rodio i sin iz braka sa Keri Simonds.

Britanski list navodi i da je odgovor britanskih vlasti na pandemiju bio „haotičan“, a da je Ostrvo imalo i najviše žrtava od posledica zaraze. Vinterbotom je kao konsultanta pozvao Tima Šipmana, urednika političke rubrike „Sandej tajmsa“.

Producent Ričard Braun opisao je ceo prijekat kao „priču koja zaista prikazuje nešto čudnije od fikcije“, dok je Andrea Skrosati iz kuće „Frimentl“ takođe naveo da se radi o jedinstvenoj priči.
– Retki su trenuci u istoriji kada se privatni životi političkih vođa preklope sa događajima od nacionalnog značaja, kada lično iskustvo uđe u koliziju sa zvaničnom ulogom i to na neobičan način. Poslednjih nekoliko meseci u životu britanskog premijera upravo su takvi trenuci – rekao je Skrosati, a preneo „Holivud riporter“.

Vinterbotom je pažnju filmske publike skrenuo ostvarenjima „Dobrodošli u Sarajevo“ (1997), a pre svega filmom o mančesterskoj muzičkoj sceni „24 Hour Party People“ i dokumentarcem „Put u Gvantanamo“. Režirao je i popularne TV serije „Trip“ i „Pohlepa“ sa Stivom Kuganom.

Viterbotom će biti i koscenarista filma o Džonsonu i kovidu-19, „najvećoj nacionalnoj i ličnoj krizi za kojom se britanska vlada suočila još od Drugog svetskog rata“, piše „Holivud riporter“. Ko će igrati Džonsona i na kojoj televiziji će serija biti prikazivana još nije poznato.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar