Penelope Kruz, Olivija Kolman, Kirsten Danst, Kristin Stjuart
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI/Imagespace / Zuma Press / Profimedia

Pored jakih naslova, ono što je takođe karakteristika ovogodišnjeg festivala su sjajne ženske uloge koje su ostvarile Penelope Kruz, Olivija Kolman, Kristen Stjuart i Kirsten Danst. Magazin "Varajeti" predviđa da su one već glavne kandidatkinje za Oskara 2022.

Ne pamti se kada je bilo ovoliko jakih favorita za Zlatnog lava koji će biti dodeljen večeras i kada su žene glumice toliko dominirale u prikazanim filmovima.

Svi se slažu da je Venecijanski festival ponovo u punom sjaju.

Na 78. izdanju Mostre prikazano je najbolje od svetske produkcije, ukupno 21 film u takmičarskoj konkurenciji.

Najveće šanse se daju filmovima: „Spenser“ (Spencer) Pabla Larina, Almodovarovim „Paralelnim majkama“ (Parallel Mothers), „Božja ruka“ (The Hand of God) Sorentina, „Poslednja noć u Sohou“ (Last Night in Soho) Edgara Rajta i „Moć psa“ (The Power of the Dog) Džejn Kempion..

Penelope Kruz

Kada je u pitanju španska diva Penelope Kruz, kritičari se slažu da je u novom filmu njenog omiljenog reditelja Pedra Almodovara, ostvarila jednu od najboljih uloga u svojoj karijeri. U filmu u kojem glumi 40-godišnju Janis, profesionalnu fotografkinju koja se porađa u bolnici, ona je „zadivljujuća“, napisao je magazin „Tajm“.

„Janisina krhkost i njena čvrstina su dve strane iste medalje, a Kruz može da se prebaci sa jedne na drugu stranu bukvalno u trenutku“.

Olivija Kolman

Olivija Kolman već ima jednog Oskara koji je osvojila za sjajnu ulogu kraljice Ane u filmu „Favorit“ (The Favourite) iz 2018. godine. U „Izgubljenoj ćerki“ je ponovo dominirala.

„Zadivljuća minijatura, puna ispričanih detalja i malih drama. Glumci Ed Haris, Dakota Džonson i Pol Meskal imaju sjajne role, ali ovo je pozornica Olivije Kolman i njena tragedija. Ne možete da sklonite pogled sa nje ni na trenutak“, napisao je „Gardijan“ u recenziji filma glumice Megi Džilenhal koja je debitovala kao rediteljka.

Kirsten Stjuart

Amerikanka Kristen Stjuart, glavna glumica u biografskom filmu o omiljenoj britanskoj princezi Dajani, „Spenser“, Pabla Larina, doživela je petominutne ovacije na svetskoj premijeri u Veneciji. To dovoljno govori kakvu je ulogu Kristen ostvarila. Magazin „Insajder“ je napisao da je ona „savršena Dajana„.

„Njen britanski akcenat je precizan, a posvećenost ulozi bi mogla da joj donese prvu nominaciju za Oskara, a možda čak i pobedu“, piše „Insider“.

Kirsten Danst

„Varajeti“ smatra da bi Akademija napokon morala da ispravi nepravdu i konačno nominuje za Oskara Kirsten Danst.

„Ukoliko se bude takmičila za Oskara za sporednu ulogu, glasači bi trebalo da budu spremni da joj pokažu zahvalnost za dugu i impresivnu karijeru“, stoji u recenziji novog filma veteranke sa Novog Zelanda, Džejn Kempion.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar