Nikita Mihalkov Foto: EPA/STR

Ruski reditelj i glumac Nikita Mihalkov saopštio je da je otpušten iz bolnice, ali da će mu biti potrebno neko vreme da se oporavi.

Slavni reditelj obratio se javnosti putem svog Telegram kanala navevši kako je dobro, ali i kako će biti neophodno još neko vreme da se u potpunosti oporavi:

– Moji dragi prijatelji i ovo nije nikakva stilska figura, jer ste mi i dragi i prijatelji! Siguran sam da su na mnogo načina, izuzimajući naravno ogroman napor lekara i svih bližnjih, vaša želja za mojim oporavkom, i vaše molitve ono što mi je pomoglo da se vratim kući. Naravno, potrebno je još neko vreme kako bih se oporavio, ali s obzirom da su me doktori otpustili iz bolnice, to znači da su oni mirni kad je u pitanju moje zdravstveno stanje – napisao je, kako prenose RIA Novosti, Mihalkov na Telegramu.

Podsetimo, Nikita Mihalkov je hospitalizovan 5. januara zbog gripa, a ruski mediji su tada spekulisali da je u veoma lošem stanju jer je dobio tešku upalu pluća uzrokovanu koronavirusom. Sam reditelj i glumac obratio se prvi put javnosti 10. januara iz bolničke postelje saopštivši da ostaje u bolnici zbog daljih pretraga i tretmana.

Lekari su mu konstatovali idiopatsku upalu pluća, a pogoršali su se i umetnikovi hronični srčani problemi.

Nikita Mihalkov Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Nikita Mihalkov rođen je 21. oktobra 1945. godine u Moskvi, a za film „Varljivo sunce“ ovenčan je Oskarom. Potpisao je naslove, kao što su: „Prijatelj među strancima, stranac među prijateljima“, „Rob ljubavi“, „Nedovršeni komad za mehanički klavir“, „Sibirski berberin“, predsednik je Ruske kinematografske unije, Moskovskog filmskog festivala, a u poslednjem izbornom ciklusu u Srpskoj akademijii nauka i umetnosti dobio je status inostranog dopisnog člana SANU.

Nedavno je Ukrajina uvrstila Nikitu Mihalkova, pored još stotinak ličnosti iz ruskog javnog života, na crnu listu.

Bonus video: Počinje Kustendorf

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar