Madlenianum premijera predstave
Vanja Milačić Foto:Zoran Škrbić

Posle dve dramske premijere u ovoj sezoni – “Da krenemo ispočetka“ i „Gospođica Julija“, u Operi i teatru Madlenianum počele su probe za novu dramsku predstavu „Feliks i Doris“ čija je premijera zakazana za 9. decembar, saopštili su iz ovog pozorišta.

Romantičnu komediju “Feliks i Doris“ američkog pisca Bila Menhofa, režira mnogostruko nagrađivana rediteljka Olja Đorđević, koja je u Madlenianumu sa velikim uspehom postavila komediju Jurija Poljakova “Koferče“.

“Feliks i Doris“ je ljubavna priča o dvoje ljudi sa margine koji pronalaze ne samo ljubav jedno prema drugom, već i sopstvene identitete. Ova divna priča razvija se kroz urnebesno komične situacije koje sam život nameće.

Komad je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka i bio je vredan i kultne ekranizacije pod nazivom „The Owl and the Pussycat“, u kojoj su glavne uloge tumačili su Barbra Strejsend i Robert Redford.

Madlenianum premijera predstave
Foto:Zoran Škrbić

Neverovatnu Doris, netipičnu manekenku i glumicu, tumači izvanredna Vanja Milačić. Neostvareni pisac Feliks je Vladimir Grbić, prvak Narodnog pozorišta Subotica.

Madlenianum premijera predstave
Foto:Zoran Škrbić

U autorskom timu predstave su i kompozitor Irena Popović Dragović, scenograf Damjan Paranosić, koreograf Milica Grbić Komazec, saradnik za scenski pokret Mirko Knežević i saradnik za scenski govor Saša Latinović.

Bonus video: Tatjana Tatić: Balet je kratkotrajna, ali surova profesija

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar