Foto: Aleksandra Ignjatović

Rimska carska palata u Gamzigradu sinoć je bila stecište dobre muzike, odlične rakije i sjajne atmosfere jer je zvanično počela 55. Gitarijada.

Pred velikim brojem fanova, najpre je nastupio bend OPS, predvođen glumcem i pevačem Slobodanom Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom. OPS je naglasio da se nakon 43 godine vraćaju „na mesto zločina“ jer su 1979. pobedili na 13. Zaječarskoj Gitarijadi, koja je, zahvaljujući njihovom pseudopank cirkusu, trajno proterana iz zaječarskog Doma JNA i prešla na letnji termin.

Osmočlana grupa izvela je „uglavnom ljubavne“ numere – „Televizija“, „Jamdiridaj“, „Ona a ni ja“ i „Taxi r’n’r“, a zatim ustupila binu gradonačelniku Bošku Ničiću i rokonačelniku Bilu Guldu, poznatom basisti i šefu benda Faith No More.

Foto: Aleksandra Ignjatović

Ničić je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što otvara 55. Gitarijadu i što je Zaječar više od pet decenija domaćin stranim i domaćim bendovima i grad rock’n’rolla. Posebno se zahvalio Bilu Guldu što je prihvatio da bude rokonačelnik najstarijeg festivala na Balkanu i predao mu ključeve grada, kao i domaću rakiju.

Foto: Aleksandra Ignjatović

Guld se zahvalio na srpskom, rekavši da je ponosan što je dobio priliku da bude rokonačelnik i da se nada da će opravdati očekivanja. Poklonio je Ničiću svoju čuvenu rakiju „Yebiga“, dok je drugu flašu iste namenio publici koja je oduševljeno pristala da je degustira.

OPS je zatim nastavio sa svojim nastupom, a rokonačelnik se fotkao i družio sa fanovima koji su imali samo reči hvale za Bilovu rakiju.

Gitarijada počinje večeras u 19 časova takmičarskim delom u kojem nastupaju demo bendovi, dok u revijalnom delu od 20h sviraju Ascend, Aleksandar Sedlar, Kerber, Valentino i Texas Flood. Ulaz na Kraljevicu je, kao i do sada, besplatan.

Bonus video: Džona Malkoviča na Felix Romuliani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare