Spike Lee Kan, filmski festival u Kanu, dobitnici nagrada, nagrade
Spike Lee Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Čuveni filmski reditelj Spajk Li obeležio je ovogodišnju dodelu nagrada festivala u Kanu, kada je na početku ceremonije slučajno saopštio ime dobitnika Zlatne palme.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na početku ceremonije dodele nagrada 74. Kanskog festivala stručni žiri je odgovarao na pitanja voditeljke. Kada je upitala predsednika žirija Spajk Lija o tome koja je prva nagrada, on joj je odgovorio „Da, mogu da vam kažem“.

„Film koji je osvojio Zlatnu palmu je Titan….“, uspeo je da kaže Li, kada ga je voditeljka prekinula, a publika zbunjeno posmatrala prizor koji se odvijao.

Ostali članovi žirija su se, potom, nasmejali, kao i voditeljka, što je oraspoložilo Lija i izazvalo opšti smeh i radost u publici, koja je ranije saznala dobitnika najvećeg priznanja festivala.

Spajk Li je ubrzo shvatio šta je uradio i izvinio se svima zbog propusta.

Na kraju je potvrđeno, „Titan“ je dobitnik Zlatne palme, a nagradu je preuzela rediteljka Žulijet Dukurno.

Peh Spajk Lija izazvao je veliku pažnju medija širom sveta, dok se se snimak otkrivanja pobednika munjevito širi društvenim mrežama. Ceremonija, ipak, nije uništena, kako je prvo pomislio Li, već su svi sa oduševljenjem pozdravili sve dobitnike nagrada 74. Kanskog festivala.

BONUS VIDEO Spajk Li slučajno otkrio ime pobednika Kanskog festivala

Pročitajte još

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram