anet
Film "Anet" otvara predstojeći 74. filmski festival u Kanu. Foto: Promo

Šesto igrano ostvarenja francuskog reditelja Leosa Karaksa "Anet" (Annette) otvara 74. Međunarodni filmski festival u Kanu, koji će ove godine biti održan od 6. do 17. jula.

Devet godina nakon nagrađivanog filma „Sveti motori“ (Holy motors), koji se našao u konkurenciji za prestižnu nagradu festivala u Kanu, francuski reditelj Leos Karaks (Leos Carax) grandiozno se vraća tradicionalnoj filmskoj smotri sa svojim najnovijim filmom „Anet“, navodi distributer filma MegaKom film.

Drama sa elementima mjuzikla otvoriće 6. jula predstojeći 74. Međunarodni filmski festival u Kanu, a nakon večeri otvaranja film u kojoj glavne uloge tumače Marion Kotijar, Adam Drajver, Sajmon Helberg i drugi, ući će u takmičarsku konkurenciju, u Glavnom programu festivala.

 

„Anet“ ujedno i Karaksovo prvo ostvarenje na engleskom jeziku smeštena je u savremenom Los Anđelesu.

Priča prati Henrija, stand-up komičara žestokog smisla za humor i En, pevačicu međunarodnog ugleda. Uvek u centru pažnje, oni su savršen, zdrav, srećan i glamurozan par. Međutim, rođenje njihovog prvog deteta, Anet, misteriozne devojčice izuzetne sudbine, promeniće im živote.

Predsednik Međunarodnog filmskog festivala u Kanu Pjer Leskir istakao je da je svaki film Leosa Karaksa događaj za sebe, kao i da predstojeći film ispunjava očekivanja.

„Anet je poklon kojem su se nadali ljubitelji bioskopa, muzike i kulture, onaj za kojim smo čeznuli tokom protekle godine,“ dodao je Leskir.

Tjeri Fremo. Foto:Vesna Lalić

Tjeri Fremo, umetnički direktor festivala ističe da je stvaralaštvo Leosa Karaksa zasnovano na moćnim gestovima i misterioznim alhemijama koje su tajna modernosti i večnosti bioskopa.

Ovogodišnji tradicionalni filmski festival u Kanu održaće se od 6. do 17. jula. Žirijem 74. Kana predsedavaće američki reditelj Spajk Li, a pobednici će biti proglašeni na završnoj ceremoniji 17. jula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar