Foto: Promo

Kragujevačko umetničko udruženje ,,Art Kvart‘‘, poziva žene umetnice iz cele Srbije da prijave svoje radove za kolektivnu izložbu koja će biti održana u Kragujevcu. Uduženje ovom izložbom želi da promoviše žensko stvaralaštvo.

„Art Kvart“ obeležva mart, kao mesec u kome slavi žensko stvaralaštvo. Na kolektivnoj izložbi ,,Umetnost je ženskog roda‘‘ umetnice iz cele Srbije mogu da predstave svoje radove, a potrebno je da ih organzatorima dostave najkasnije do 27. februara.

Izabrani radovi biće izloženi od 4. do 12. marta u kragujevačkom tržnom centru ‚,Big Fashion‘‘.

,,Želimo da umetnost izmestimo iz institucionalizovanih prostora i približimo je publici koja inače ne posećuje galerije, a istovremeno promovišemo žensko umetničko stvaralaštvo‘‘, objasnili su iz Art Kvarta zbog čega je izložba u tržnom centru.

Pravo učešća imaju sve punoletne umetnice sa formalnim umetničkim obrazovanjem. Autorke se mogu predstaviti dvodimenzionalnim radovima maksimalne veličine 50×70 cm, u tradicionalnim ili digitalnim tehnikama po sopstvenom izboru.

Autorka čiji rad bude izabran kao najbolji, dobiće samostalnu izložbu, a o najboljim radovima odlučivaće žiri u sastavu doc. dr Mia Arsenijević slikarka i teoretičarka umetnosti, doc. dr višemedijske umetnosti Marina Ilić i diplomirana grafička dizajnerka Slađana Marković.

Fotografije radova, kontakt podatke i kratku biografiju umetnice treba da pošalju na mejl [email protected] najkasnije do 27. februara.

BONUS VIDEO: Muzej umetnice Nadežde Petrović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar