Foto: Promo

Izložba slika i unikatnog ručno slikanog nakita „Putujuće šare - Radost nasleđa” Milice Živadinović biće prezentovana u utorak, 7. februara u 19. 30 časova u Galeriji „Sanjaj“ u Beogradu.

“Fantastični likovni svet Milice Živadinović sazdan je od sećanja na pretke i motiva iz nacionalnog folklora, ali i utisaka iz urbane svakodnevice. Na njenim slikama spojeno je emotivno i poetsko, istorijsko i tradicionalno, na nov i neponovljiv način”, zapisala je istoričarka umetnosti Marina Cvetanović i dodala:

„Svaka identičnost sa ćilimskim šarama je divna jer je njome jedna kulturološka, estetska činjenica ovekovečena u umetničkom delu, a opet svaka različitost je još divnija jer je to Miličina umetnost, njen lični prilog lepoti ovog uzvišenog dokumenta zvanog Pirotska ćilimska šara“

Dr Milica Živadinović rođena je 1975. u Beogradu, a živi na relaciji rodnog grada i Pariza od 1999. godine. Diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti u Versaju, doktorirala na Univerzitetu Pariz 8. Doktorski rad pretočen u monografiju „Miodrag Mića Popović (1923-1996)“ objavljen na francuskom, Editions l’Age d’Homme, i na srpskom jeziku, Orion Arta.
Autor je monografije ”Ornamenti Srbije – pirotski ćilim”, Laguna, 2022.
Кao likovni umetnik ostvarila je više od 20 samostalnih i učestvovala na 40 kolektivnih izložbi širom Evrope. Član je ULUS-a od 2008. godine i francuskog udruženja umetnika (Maison des Artistes). Osnovala je svoj brend MITSI-PARIS.

Izložba traje do 7. marta 2023. godine.

Bonus video: Red ispred galerije za izložbu Miće Popovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar