Goran Kostić Kosta Foto: Printscreen/YouTube/Južne vesti

Ulica u niškom naselju Palilula dobila je ime po Goranu Kostiću Kosti, osnivaču i frontmenu pank benda Novembar, potvrdili su našem portalu članovi ove grupe.

Dragan Stoiljkovic Gale bivsi bubnjar i clan grupe Novembra je zasluzan za ovo delo!

Posted by Novembar on Tuesday, 24 November 2020

„Dragan Stoiljković Gale, bivši bubnjar i član grupe Novembar je zaslužan za ovo delo“, navedeno je na Fejsbuk stranici ovog sastava uz fotografiju ulične table sa imenom Gorana Kostića Koste.

Dragan Stoiljkovic Gale bivsi bubnjar i clan grupe Novembra je zasluzan za ovo delo!

Posted by Novembar on Tuesday, 24 November 2020

Goran Kostić Kosta, osnivač zagrebačkog benda Studeni studeni i niškog sastava Novembar preminuo je iznenada juna 2017. u svojoj 51. godini.

Goran Kostić Kosta Foto: Printscreen/YouTube/Južne vesti

Kostić je sa bendom Studeni studeni (1986-1991) snimio EP „Čisto kao suze“ (1990), a sa početkom ratova preselio se u Niš, gde je 1991. godine osnovao kultni bend Novembar. Sa bendom Novembar snimio je pet albuma: „Deguelo“ (1994), „Bluz južne pruge“ (1996), „Licem prema zemlji“ (2000), „Radulizam“ (2008) i „Proklet“ (2013), kao i kompilaciju „Ko je Sunce ubio“ (2007). Objavljena je i kompilacija „Tako mlad i tako čist“ na kojoj pesme grupe Novembar izvode Atheist Rap, Zvoncekova bilježnica, KBO! i druge grupe povodom 20. godišnjice postojanja niškog sastava.

Dragan Stojiljović Gale, nekadašnji bubnjar Novembra, pokrenuo je inicijativu pred gradskim vlastima u Nišu da se jedna od ulica u ovom gradu nazove po Kostiću, smatrajući da on to zaslužuje jer je ostavio dubok trag na domaćoj muzičkoj sceni.

Inicijativa je prihvaćena i jedna ulica u niškom naselju Palilula ponela je ime osnivača Novembra.

U Nišu, inače, već postoje i ulice Zorana Radosavljevića Čupe (1951 – 2004), nekadašnjeg basiste grupe Galija i Milorada Veljkovića Špaje, niškog violiniste, dirigenta hora i nastavnika muzike (1939-2002).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare