Foto: EPA/TOMASZ GZELL

Koncert poznatog trip-hop muzičara i producenta Trikija zakazan je za 23. februar 2021. godine u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, najavili su organizatori.

Beogradski koncert, prethodno najavljen za ovo proleće, a potom odložen zbog pandemije kovid-19, Triki bi trebalo da održi u okviru evropske turneje povodom novog albuma „Fall To Pieces“, čiji izlazak je najavljen za 4. septembar.

Triki je novi album najavio nedavno singlom „Fall Please“ koji poseduje „čudnovatu, uvrnutu pristupačnost koja je iznenadila i njega samog“.

– Sa „Fall Please“ uspeo sam da postignem nešto što nikad ranije nisam bio u stanju, a to je da pesmu svi mogu da osete, čak i ljudi koji ne poznaju moju muziku. Ovo je moja verzija pop muzike. Ovde sam se najviše približio pravljenu popa – kazao je Triki.

Album „Fall to Pieces“ se u većini pesama oslanja na glas Marte Zlakovske, a Triki ju je otkrio na evropskoj turneji na kojoj je iznenada pred prvi koncert ostao bez pevačice.

– Mogu da ocenim kad je neko skroman i prizemljen. Martu nije briga da bude slavna, samo želi da peva – naveo je Triki i dodao da je „ona spasla turneju od propasti“.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Triki je objavio solo debi „Maxinquaye“ (1995), sa hitovima kao što su „Aftermath“, „Ponderosa“, „Overcome“ i „Black Steel“, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih trip-hop autora. Svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip-hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio „Ununiform“ (2017), navode organizatori iz agencije „Long Play“.

Organizatori navode da ulaznice kupljene za prvobitno planirani datum 29. aprila važe i nije ih potrebno menjati i dodaju da će, ako neko želi da ih vrati, to moći da uradi od 1. septembra slanjem mejla na [email protected].

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar