Triki
Triki Foto:EPA/ABEL ALONSO

Kultni trip-hop muzičar Triki održaće više puta odlagani beogradski koncert 19. maja naredne godine u Barutani, na Kalemegdanu, saopštila je agencija "Long plej".

Ovo je već treći put da se koncert kultnog bristolskog umetnika u Beogradu pomera. Podsetimo, bilo je najavljeno da će Triki nastupiti u Domu omladine 15. oktobra, ali je koncert usled nepovoljne epidemiološke situacije i pomeranja njegove cele evropske turneje, ponovo odložen.

Triki je trebalo da nastupi u Beogradu još 29. aprila prošle godine kako bi premijerno promovisao album „Fall To Pieces“, međutim zbog pandemije je sve stalo. Koncert je tada prvi put pomeren za februar ove godine, potom za jesen, a sada će konačno pevati 19. maja u Barutani.

Bristolski muzičar počeo je karijeru u sastavu iz njegovog grada Massive Attack, da bi potom uplovio u solo vode. Debi solo album „Maxinquaye“ objavio je 1995. a sa ploče su se izdvojile numere „Aftermath“, „Ponderosa“, „Overcome“ i „Black Steel“. Jedinstveni muzički izraz, spoj hip-hopa, alternativnog roka i rage publici je darivao na 14 albuma.

Kao nastavak aktuelnog albuma, u junu je objavljen EP „Fall To Pieces (live)“ sa jednom novom pesmom – „Breathe Me Right In“. Paralelno, umetnik je producirao novi projekat „Lonely Guest“, čiji istoimeni debi album je objavljen u oktobru.

Za koncert u Barutani ulaznice koštaju 1.800 dinara, a za ovaj novi datum važe sve kupljene karte za prethodne termine, i nije ih potrebno menjati. U slučaju lošeg vremena Triki će nastupiti u Domu omladine, dodaje se u saopštenju „Long pleja“.

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar