Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Opera Narodnog pozorišta u Beogradu pripremila je tri besplatna koncerta koji će tokom novembra biti održani u foajeu Druge galerije, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Prvi je danas, s početkom u 17 časova, kada će polaznici Operskog studija „Borislav Popović“ izvesti popularne arije iz opera „Bal pod maskama“, „Kavalerija rustikana“, „Karmen“, „Figarova ženidba“, „Seviljski berberin“, „Boemi“, „Adrijana Lekuvrer“…

Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

U sredu 23. novembra od 18 časova, solistkinje Orkestra Opere Vanja Đorđević (flauta) i Gorana Ćurgus (harfa) održaće koncert pod nazivom „Nokturna za flautu i harfu“.

Na programu će biti dela srpskih kompozitora Ludmile Frajt, Zlatana Vaude, Dejana Despića, Milane Stojadinović Milić, Isidore Žebeljan i Enrika Josifa. Gost koncerta, koji je podržao Fond za kulturna davanja SOKOJ-a, biće naš istaknuti pijanista Marko Bogdanović.

Duško Radović Foto: RTS

Na koncertu „011“, posvećenom Beogradu i stogodišnjici rođenja čuvenog srpskog pesnika, pisca, novinara i aforističara Duška Radovića, 27. novembra u podne, članovi Hora Opere izvešće prigodan program sastavljen od poznatih arija, romansi i šlagera.

Uz klavirsku pratnju Mirka Jorgovića i Branislava Binića, nastupiće Mirjana Begenišić, Sandra Prodanović Maslarević, Viktorija Pavlica, Mihailo Otašević, Slobodan Japundžić, Milivoje Lazić i solistkinja Opere Željka Zdjelar.

Voditelji programa biće Drina Durić Pešić i Nenad Ivanković.

Bonus video: Kompozitorka Irena Popović Dragović o operi „Deca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare