Foto:Promo/Galerija Singidunum

"Traganje za verom - arhitekta Stevan Mićić" naziv je retrospektivne izložbe čije otvaranje je najavljeno za 6. oktobar u beogradskoj galeriji “Singidunum".

Izložba predstavlja svojevrsni istoriografski osvrt na graditeljski opus jednog od najproduktivnijih domaćih graditelja s kraja 20. i početka 21. veka u Srbiji čija su dela tokom četiri decenije (1975-2015) neobuzdane stvaralačke energije obeležila različite stilske permutacije u domaćoj arhitekturi, navode organizatori izložbe.

Foto:Promo/Galerija Singidunum

Postavka je koncipirana tako da bude predstavljen noviji Mićićev likovni opus tokom poslednje tri decenije njegovog stvaralaštva. Biće prikazana 43 crteža ugljem sa predstavama prirodnih ambijenata i sakralnih građevina na Hilandaru, u Srbiji, Crnoj Gori, Francuskoj i Italiji, a koji metodološki predstavljaju najznačajniji deo izložbene postavke.

Foto:Promo/Galerija Singidunum

Mićićev opus analitički prikazuje mentalitet autora, njegovu neobuzdanu radoznalost, stalnu potragu za novim mogućnostima preoblikovanja stvarnosti beskompromisno insistiranje na lepom, ističu u „Singidunumu“.

Autor izložbe je dr Ivan R. Marković, a radovi u galeriji u Knez Mihailovoj 40 će moći da se pogledaju do 14. oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar