Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia,Capital Pictures / Film Stills / Profimedia, Shutterstock

Organizatori Filmskog festivala u Kanu koji se ove godine održava od 17. do 28. maja, potvrdili su da će zvaničnu selekciju za svoje 75. izdanje objaviti 14. aprila, a po svoj prilici na Kroazetu će premijerno stići nastavak kultnog filma "Top Gan" i drama "Elvis" o kralju rokenrola u kojoj igraju Ostin Batler i Tom Henks.

Film „Elvis“, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da u bioskope stigne 24. juna, što znači da ovim ostvarenjem reditelja, scenariste i producenta Baza Lurmana ne bi mogao da bude otvoren jubilarni 75. festival u Kanu, ukoliko „Warner Bros. Pictures“ ipak ne odluči da pomeri bioskopsku distribuciju za 17. maj. Pravilo je festivala je već nekoliko godina unazad, da film otvaranja bude pušten istog dana i u francuske bioskope.

Ostin Batler igra Prislija, a Tom Henks Parkera, čoveka koji je otkrio pevača i pretvorio ga u svetski poznatu zvezdu – uzimajući polovinu njegove zarade za sebe, piše „Deadline“. Priča zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana.

Reditelj Baz Lurman je prethodno u Kanu premijerno prikazao svoja ostvarenja „Mulen ruž“ (2002) i potom „Velikog Getsbija“ (2013).

U Kanu će biti prikazan, kako je najavio nedavno „Variety“, i nastavak kultnog filma „Top Gan“ i to na specijalnoj projekciji. Ostvarenje Toma Kruza bi trebalo da se pojavi u bioskopima 27. maja.

– „Top Gan: Maverik“ je planetrani blokbaster o kojem direktor Kanskog festivala Tjeri Fremo mašta od 2020. godine – piše Elsa Keslassy.

Filmski festival u Kanu je potvrdio da će objaviti zvaničnu selekciju za svoje 75. izdanje 14. aprila u Parizu, piše „Screendaily“.

Festival se ove godine vraća na svoj tradicionalni termin u maju, nakon što je otkazan 2020. i pomeren na jul 2021. zbog pandemije Covid-19. Međutim, ovogodišnji majski datumi su ipak nešto kasniji od uobičajenih, zbog predsedničkih izbora u Francuskoj. Očekuje se da će u ovogodišnjem izdanju i festival i njegov Marche du Film ponovo oživeti nakon slavljeničkog, ali manjeg izdanja 2021.

Zvanični rok predaje za zvaničnu selekciju istekao je ovog petka (18. marta).

Već postoje spekulacije o tome šta će se desiti, uz potvrdu iz SAD poslednjih dana da će Tom Kruz šator Top Gun: Maverik i Elvis Baza Lurmana igrati na Kroazeti.

Bonus video: Dolazak žirija na filmski festival u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar